szaftos, karakteres, egészséges
Szeretem a Sacher tortát. Szeretem, mert igazi történelmi darab és azért meg főleg, mert gyorsan elkészíthető, és ha nem sütjük túl, akkor elronthatatlan. Az igazi Sacher ugyanis szaftos, karakteres, és természetesen megunhatatlan. Kikísérleteztem a gluténmentes verzióját és működik úgy is, úgyhogy a "mindennapi be(t)evős" listán a helye. Most dió helyett mákkal készítettem, és bátor voltam, mert még sárgarépát is tettem bele, szóval akárhogy is erőltetem, ez végül is nem Sacher, hanem valami más. De ez is szaftos és karakteres, igazi büntetlenül falható csodasüti. A tetejét azért a miheztartás végett meglocsoltam egy kis sárgabarack lekvárral, és még csokimázt is pakoltam rá. Persze csak azért, hogy hű maradjak a Monarchiához. :)
Így készül egy szilikonos szívecske formára való adag (szerintem kb. 1/3-dal kisebb ez, mint a 26-os torta forma):
A fenti hozzávalókat szépen egy tálban elkeverjük, a kókuszzsírral az egészet addig morzsolgatjuk, amíg meg nem gyónjuk az összes heti bűnünket, és amíg a kókuszzsír a kezünk melegétől fel nem olvad. Majd egyben felverünk gépi habverővel
és óvatosan, szilikonos lapáttal, alulról felfelé a szárazanyagos részhez keverjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy laza, szaftos-e a tészta, de persze nyers ne maradjon. Miután a formából kifordítottuk fejjel lefelé egy rácsra tesszük és közben sebtiben elkészítjük a lekvárt. No, nem kell a "szedd magadig" elzarándokolni, elég, ha egy cukormentes/diabetikus
felfőzünk, és még a meleg tortára csurgatjuk szépen, serényen. Hagyjuk, hogy a torta melegtől kitágult pórusai magába igyák a forró sárgabarack öntetet, és elkészítjük a csokimázat.
Vízgőz fölött a mandulatej kivételével az egészet felolvasztjuk, és kézi habverővel egyneműsítjük, majd a mandulatejjel lazítjuk és még 1 percig keverjük. Langyosra hagyjuk hűlni, és végül a tortára csurgatjuk. Habkártyával tökéletesítjük, és a rácson hagyjuk kihűlni. Tortabúra alatt, a hűtőben, egy éjszakát pihenhet, jót tesz neki. Akárcsak nekünk.
Még több egészséges recept Babiczky-Pfliegel Dórától: boldogrepa.blog.hu
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!