A sült gesztenye az ősz legcsábítóbb finomsága, amit airfryesben otthon is könnyűszerrel elkészíthetsz.
A sült gesztenye otthoni elkészítése még sosem volt ilyen egyszerű! Ha imádod a vásári hangulatot, de nem kérsz a kormos kezekből és a napokig lakásban maradó füstszagból, akkor az airfryeres módszert éppen neked találták ki. A végeredmény nyugi, pazar lesz: ropogós héj, puha belső, mindez 15–25 perc alatt.
Az airfryer forró levegője kívül szépen megpirítja a gesztenye héját, belül pedig szaftos marad az. A legjobb pedig, hogy nem kell a sütő előmelegítésével bíbelődni, és a végén a tespi súrolás sem lesz kötelező feladat. Az airfryer kosara könnyen tisztítható, ha pedig teszel bele egy szilikonos alátétet, akkor még több időt spórolsz meg magadnak.
Fontos, hogy a gesztenye friss legyen: fényes, nehéz szemeket válassz, amiken nincs repedés vagy penész. Persze hazafele menet is történhetnek malőrök, így a sütés előtt érdemes lehet még egy utolsó ellenőrzést tartani: a gesztenyéket dobd vízbe, ami felúszik a tetejére, azokat érdemes kiszanálni.
ELLE-tipp: ha a géped engedi, cseppents egy evőkanál vizet a kosár aljára, ezzel a trükk kicsit „utcai” szaftosságot ad a gesztenyéknek. Fűszerezéshez elég egy csipet só, vagy egy leheletnyi fahéj, ha desszertesebb hangulatot szeretnél.
Nem kötelező, de sokkal könnyebb lesz hámozni, ha megteszed, valamint a belseje is szaftosabb marad.
A bevágás szétnyílik, a szélek barnulnak, és erős, édeskés illatot érzel.
Igen ,egy csipet só mehet a sütés előtt, a fahéj viszont inkább a végén áll jól neki.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!