Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Morning routine

Egy matematikus kiszámolta a tökéletes reggeli rutin titkát

2022. augusztus 02.

2 perc olvasás

ELLE

ébredés életmod reggel reggeli rutin napindítás tökéletes reggel
Egy matematikus kiszámolta a tökéletes reggeli rutin titkát
© Getty Images

A tudományos képlet segítségével te is kiszámolhatod, hogyan érdemes összeállítani a reggeli rutinodat.


Ugye, milyen jó lenne mindig energikusan kipattanni az ágyból és vidáman indítani a napot? Egy jól összeállított reggeli rutinnal ez nem lehetetlen – és a szakértők most azt is kiszámolták, hogy mi kell ehhez.

A Brit Tudományos Társaság megválasztott elnöke, dr. Anne-Marie Imafidon több mint kétezer személytől gyűjtött adatok kielemzése után alkotta meg a tökéletes reggeli rutin képletét.

A papírforma szerint ehhez 6.44-kor kell ébredni, 7.12-kor kikelni az ágyból, aztán jöhet egy 21 perces testedzés, egy 10 perces zuhanyzás, végül egy 18 perces reggeli elfogyasztása.

Így számoldhatod ki a saját reggeli rutinodat

A szaktekintély egy konkrét képletet is meghatározott, ami alapján akár személyre is szabható a tökéletes reggeli rutin felépítése.

Először is a reggelire fordított időt (percben megadva) szorozd meg kettővel, majd add hozzá az edzéssel és a zuhanyzással töltött perceket is. Az így kapott értékből vond ki azt, hogy hány órát alszol.

Ezután számold ki, hogy hány órával korábban vagy később kelsz ki az ágyból, mint 7:12. Ezt az értéket oszd el az evés, a zuhanyozás, az edzés perceinek, valamint az ébredés és a felkelés közt eltelt percek összegével.

Az így kapott két értéket add össze, és meg add hozzá az egyéb reggeli tevékenységekkel (pl. öltözködés, keresztrejtvényfejtés, olvasás stb.) töltött perceket. Végül ezt a számot oszd el kettővel.

Íme, meg is kaptad, hogy számodra hány perces lenne az ideális reggeli rutin. A kutató szerint ha ez a szám 37-nél nagyobb, akkor nagy valószínűséggel boldogan indulhatnak a napjaid, míg ha kisebb, akkor esélyesebb, hogy kapkodva és stresszesen vágsz neki a napnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves