Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

A szörnyű hiba, amit az ablak mellett utazók mindig elkövetnek a repülőgépen

2023. július 16.

2 perc olvasás

ELLE

fényvédelem naptej napvédelem repülés repülő spf
A szörnyű hiba, amit az ablak mellett utazók mindig elkövetnek a repülőgépen
© Shutterstock

Nem is gondolnád, de valószínűleg már te is beleestél abba a szörnyű hibába, amit a légiutas-kísérők szerint mindig elkövetnek a repülőgépen az ablak mellett utazók! 


A repülőgépen utazók többsége a legszívesebben az ablak melletti üléseket választja, mert ilyenkor az utazás alkalmával olyan felejthetetlen kilátásban és gyönyörű panorában lesz részük, amit más alkalommal nagy valószínűséggel nem tudnának megtapasztalni. Van azonban egy szörnyű hiba, amit a légiutas-kísérők szerint az utazók többsége elkövet, ha az ablak mellett utazik: ennek a gondatlan dolognak pedig nem a repülőgépen, csak később fogják megtapasztalni a negatív hatásait!

EZT A HIBÁT SOHA NE KÖVESD EL, HA A REPÜLŐGÉPEN AZ ABLAK MELLETT ÜLSZ

A stewardessek szerint a legtöbb, ablak mellett ülő utazó nem is gondol rá, de hihetetlen veszélyeket rejt az, ahol ülnek: persze, nem biztonsági okokról van szó, hiszen az ablak melletti ülések is legalább olyan biztonságosak, mint a többi ülések. Azok az utazók azonban, akik az ablakhoz közel utaznak, káros fénysugaraknak teszik ki magukat és nagy eséllyel fognak leégni egy nap közbeni repülőúton. 

Kutatások bizonyítják, hogy a pilótáknak majdnem kétszer akkora esélyük van a melanóma rosszindulató daganat kialakulására, mint más foglalkozású embereknek. Ez azért van, mert az ablaküveg nem védi meg a bőrt a káros sugaraktól, a nap- és fényvédelemről tehát fokozottan kell gondoskodni, ha az ablak mellett ülsz

– mondja a légiutas-kísérő, aki saját környezetében is több olyan esetről tud, aki pilóta volt vagy gyakran utazott az ablak mellett és mivel elbagatellizálta a megfelelő fényvédelmet, a melóma áldozata lett.

CSAK KÉSŐBB FOGOD MEGTAPASZTALNI AZ ABLAK MELLETTI ÜLÉS VESZÉLYEIT

Igaz azonban, hogy az ablak mellett ülők többsége nem azonnal és nem egy (vagy néhány) utazásról, hanem az ablak melletti ülésen való repülések sokasága után tapasztalja meg ezt a szörnyű mellékhatást, ami akár halálos kimenetelű is lehet. A stewardessek ezért azt javasolják, hogy fényvédőt és legalább SPF 50 fokozatú naptejet mindig, minden esetben kenjünk fel a bőrfelületünkre, ha a repülőgépen ablak mellett utazunk, mert jobb előre elkerülni a bajt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves