Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL HACK

5 ruhadarab, amit soha ne viselj repüléskor a stewardessek szerint

2023. április 23.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

ruha repülés ruhadarab utazás stewardess légiutas-kísérő
5 ruhadarab, amit soha ne viselj repüléskor a stewardessek szerint
© Shutterstock

A szakértők óva intenek a következő ruhadarabok viselésétől, most pedig el is árulják, miért! 


A vakáció megtervezése során általában mindenki arra összpontosít, milyen ruhákat, cipőket pakoljon el a bőröndjébe, a legtöbben pedig nem szánnak elegendő figyelmet arra, mit is viseljenek utazás során. A stewardessek szerint viszont nemcsak könnyebb, hanem egyszerűbb és biztonságosabb is lehet a repülőn való utazás, ha a megfelelő ruhadarabokat viseljük! A szakértők most elárulták, milyen ruhák viselésétől tartsuk magunkat távol, ahogyan azt is, mit vegyünk fel helyettük!

1. FARMEREK

A legtöbben farmernadrágban vágnak neki az utazásnak, a légiutas-kísérők szerint pedig ez a legnagyobb baklövés. A kötött, nehéz anyagú farmerek kevés mozgáslehetőséget biztosítanak, combnál, vádlinál általában szorosabbak az átlagosnál, ezért a repülőn könnyen lelassíthatják a vérkeringést, lábzsibbadást, súlyos esetben pedig trombózist okozva.

Mit viseljünk helyette? Pamutanyagú melegítőalsót, ami szabad mozgást és kényelmet biztosít az utazás során.

2. KEZESLÁBASOK

A gyakori utazók számára egyértelmű, hogy a kezeslábasok nem tartoznak a kényelmes, praktikus ruhadarabok közé, még akkor sem, ha jól néznek ki. Rendkívül körülményes a viselésük, utazás során pedig ezernyi más dologra kell figyelni, ezért érdemes egy könnyen fel- és levehető darabot választani.

Mit viseljünk helyette? A póló és a nadrág opciónál jobb nem létezik utazáshoz! A kezeslábasokat tartsd meg a vakáció lazább napjaira.

3. ÖVEK

A férfiak szinte egytől egyig viselnek övet a nadrágjukhoz, pedig rengeteg figyelemtől és felesleges mozdulattól megkímélnék magukat – ugyanez pedig a nőkre is igaz. Az övet érdemesebb elcsomagolni a bőröndbe, annál is inkább, hiszen hosszú órákat ülni benne nem éppen kényelmes, pláne, ha az övcsat nagyobb, szélesebb az átlagosnál!

Mit viseljünk helyette? Gumis derekú vagy szabadon állítható nadrágokat, amikben könnyen lehet mozogni. 

4. SZANDÁLOK

A szandálok csinosak, de rendkívül praktikátlanok. Az előterekben és a repülőn rendkívül hidegre fordulhat a levegő, ezért könnyen fel lehet bennük fázni; az esetleges bőrönd rátolásos incidensekről nem is beszélve. A nyitott orrú cipőkben, zokni nélkül való utazás pedig egyébként sem higiénikus: baktériumok ezreinek teheted ki a lábfejedet és a lábkörmeidet a reptéren, amik az utazás végén szinte egészen biztosan feketék lesznek a sok portól, kosztól.

Mit viseljünk helyette? Zárt, csúszásgátló cipőket, amikben szükség esetén a futás és a sietés sem probléma. 

5. MŰSZÁLAS RUHADARABOK

A poliészter és nylon tartalmú, szintetikus anyagú ruhadarabok nem szellőznek, izzad és bepállik alattuk a bőr, ez pedig teret ad a baktériumok elszaporodásának, valamint a bőrgomba kialakulásának. Persze, néhány utazásnál nem számít, ha nem vagy izzadékony, de mindenképpen érdemes jól szellőző és természetes anyagokat választani az utazáshoz. 

Mit viseljünk helyette? Len, természetes viszkóz vagy pamut anyagú ruhadarabokat, amik segítenek optimális keretek között tartani a test hőjét és jól szellőznek.


Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves