Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Diet Coke

Egy légiutaskísérő elárulta: ezért ne kérj soha diétás kólát a repülőn

2023. április 20.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

repülő légiutaskísérő diétás kóla
Egy légiutaskísérő elárulta: ezért ne kérj soha diétás kólát a repülőn
© Fotó: Shutterstock/Bignai

Egy fontos tipp egy légiutaskísérőktől: a diétás kóla igazából nagy mumus a levegőben!


Egy légiutaskísérő arról beszélt, melyik italt utálják a legjobban a repülőkön az utasoknak felszolgálni: a diétás kólát. Nagyon érdekes és szórakoztató videók léteznek a témában.

Fékezhetetlen habzás

A Mirror című lap írta meg, mennyire bosszankodnak a légiutaskísérők, ha valaki egy repülőn diétás kólát kér. Az ok... mondjam vagy mutassam?

Először mutatom, vagyis mutatja az alábbi videó.

Minden szénsavas üdítő jobban habzik a levegőben. Ennek az az oka, hogy fent alacsonyabb a légnyomás, és ezért könnyebben felszabadul a széndioxid az italokban. A habzás tekintetében kiugróan rossz azonban a diétás kóla, és ezt nyilván az üdítő összetétele okozza. A fenti videón is jól látszik, mennyivel durvábban habzik a diétás kóla, mint a diétátlan (akarom mondani klasszikus) Coca-Cola.

Ezért mondja sok légiutaskísérő, hogy magában azonnal szentségelni kezd, ha valaki ezt az üdítőt kéri, mert tudja, hogy a habzás miatt problémás ennek az italnak a felszolgálása. Szóval ha diétás kólát kérsz repülés közben, valószínűleg a következő két dolog közül az egyik történik:

  1. a légiutaskísérő félig megtölti a poharadat. Te vársz, ő közben esetleg kiszolgál valami mást. Amikor végre elült a habzás, teletöltik a poharadat és megkapod az innivalót.
  2. a légiutaskísérő félig megtölti a poharadat és odaadja neked, mert nem akar várni. Így feleannyi innivalót kapsz, mintha valami egyebet kértél volna.

Nyilván egyik sem ideális.

Pedig van megoldás

Hiába ekkora mumus a diétás kóla a levegőben, az alábbi TikTok bizonyítja, hogy van olyan légiutaskísérő, aki már kitapasztalta, hogyan lehet fékezett habzással tölteni.

@jnashradio Flight Attendant Hacks: How to Pour a Diet Coke Without Fizz on a plane. #flightattendant #flightattendants #flighthacks #dietcoke #howtopour #coke ♬ original sound - jnashradio

És persze ezen kívül az is megoldás lehet, ha a dobozos diétás kólából kitölt valamennyit a légiutaskísérő, és aztán átadja neked a habzó poharat és a még félig teli dobozt is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves