Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

AIRPORT SHOPPING

5 dolog, amit soha ne vegyél meg a repülőtéren

2023. május 07.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

vásárlás shopping bevásárlás reptér repülőtér repülőtéri vásárlás
5 dolog, amit soha ne vegyél meg a repülőtéren
© Shutterstock

Az utazás már így is épp elég drága: a következő dolgokra nem érdemes sok pénzt elkölteni a repülőtéren, mert jóval többet spórolhatsz, ha előtte szerzed be őket! 


Általánosságban elmondható, hogy az ellenőrzött biztonsági zónán belül, a repülőtéren szinte minden drágább, mint a reptéren kívül: vannak olyan dolgok, amik akár 150%-kal többe kerülnek a repülőtéren, közvetlenül felszállás előtt! Ha nem muszáj, ezekre inkább ne költs, mert, ha még az utazásod előtt vásárolod meg őket, rengeteg pénzt megspórolhatsz magadnak. A szakértők szerint többek között a következő dolgokra lehet a leggyorsabban eltapsolni a pénzt a repülőtéren!

1. SZUVENÍREK

A szakértők szerint a reptéri szuveníreket azoknak találták ki, akik a vakáciájuk vagy a munkaútjuk során elfelejtettek apróságokat venni a családtagjaikat és gyorsan, sürgősen kell nekik ajándékot találniuk. Az üzletek ezt rendesen ki is használják, ezért a legtöbb alkalommal akár dupla annyit is elkérhetnek egy-egy mágnesért, kerámiáért vagy bögréért, mint pár kilométerrel arrébb, a repülőtéren kívül.

2. Ételek

Nem minden esetben megoldható a szendvicsek és a snackek csomagolása, ha az utazás előtti napon teszel egy látogatás a szupermarketbe és ott szerzed be magadnak a másnapi élelmiszert, jelentősen többet fogsz spórolni a vakációra és az utazásra szánt összegből. A kutatások szerint ugyanaz a chips például 150%-kal kerül többe a repülőtéren, mint egy városi kisboltban! 

3. VÍZ

Kevesen tudják, de a legtöbb repülőtéren van ingyenes ivóvíz, amit az EU-s reptéreknek kötelezően biztosítaniuk kell az utasok számára. Ezek a csapok általában félreeső helyen, a mosdóktól és az éttermektől távol találhatóak meg, mert a repülőterek fő bevétele az italok árusításából folyik be – igaz, már nem sokáig.  Az Egyesült Királyságban már tesztelés alatt áll az a biztonsági ellenőrzési rendszer, aminek segítségével nem kell kidobni az 1 liter alatti folyadékokat a táskákból, hanem magunkkal lehet az vinni a gépre. Kérdés, hogy ez a rendszer mikor lesz teljeskörűen elérhető az összes reptéren!

4. Wi-Fi

A repülőtéren való Wi-Fi, azaz internet elérhetőség megvásárlása a legnagyobb felelőtlenség: a repülőterek többsége ugyanis ingyenes internetet biztosít az utazóknak. Van, hogy az ingyenes internet hozzáféréshez regisztrálni kell a repülőtér honlapján, esetleg meg kell adni az e-mail címet, ám még azzal a pár plusz perc ráadással is teljesen felesleges plusz pénzt költeni az internetre.

5. PÉNZVÁLTÓK

A szükség nagy úr, ezért van, hogy nincs más választás, ám az köztudott, hogy a reptéren található pénzválók váltják át a legrosszabb áron az országok közötti pénznemeket. Szerencsére a bankkártyák elterjedésével egyre nagyobb arányban küszöbölhető ki a reptéri pénzváltók használata, ám ha mindképpen szükséges van a készpénz átváltására, a legokosabb az, ha azt nem a reptéren teszed meg!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves