Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

UTAZÁS

A két ital, amit soha ne rendelj a repülőgépen a stewardessek szerint

2023. május 29.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

ital repülés utazás stewardess utazás repülővel repülőtéri vásárlás
 A két ital, amit soha ne rendelj a repülőgépen a stewardessek szerint
© Shuttertstock

Hatalmas hibát követsz el, ha a következő két italt rendeled a repülőgépen, mert a felhők felett sokkal károsabban hatnak a szervezetedben a benne levő összetevők, mint a landolás után! 


A hatalmas utazási láznak köszönhetően egyre több stewardess fedi fel a repülővel való utazás legjobb praktikáit és árulnak el olyan titkos, korábban még sosem hallott dolgokat, amikre sose gondoltunk volna. Az egyik ilyen például az, hogy a légiutas-kísérők szerint két bizonyos italt egyáltalán nem érdemes rendelni a repülőgépen, mert a benne lévő összetevőket korántsem biztos, hogy jó szívvel fogadja majd a gyomrod...

ENNEK A KÉT fedélzeten rendelt ITALNAK A TISZTASÁGA ERŐSEN MEGKÉRDŐJELEZHETŐ

stewardessek elárulták, hogy a repülőn vásárolt előre becsomagolt, az utas előtt felbontott italok teljesen biztonságosak, ám arról már közel sincsenek meggyőződve, hogy az előre elkészített friss, meleg italok is ugyanolyan higiénikus fogyasztani, mint landolás előtt vagy után.

Kevesen tudják, de a kávéhoz és a teához szükséges vizet ugyanabban a kannában tároljuk hónapokig, ami egy fapados utasszállító esetében csak  6-9 havonta kerül tisztításra. Persze, a víz mindig friss, a kannát magát azonban sosem mossuk ki

– mondja egy légiutas-kísérő, aki szerint a szabályok rögzítik, hogy rendszeresen ellenőrizzék a víz minőségét, amit meg is tesznek, de hacsak nem találnak benne valamilyen baktériumot, a tartály csak félévente (de van úgy, hogy csak  9 havonta) kerül professzionális tisztítás alá.

Ha egy mód van rá, érdemes a felszállás előtt vagy után fogyasztani őket

A megdöbbentő, már-már gusztustalan információ magát a légiutas-kísérőt is elborzasztotta, aki állítása szerint soha, semmilyen körülmények között nem inna fedélzeti vízforralóból készített kávét vagy  teát, mert nagyon érzékeny a gyomra és az utasoknak sem javasolná ezt. Ha egy mód van rá, a fedélzeti fogyasztás helyett szerinte érdemes felszállás előtt vagy után, a reptéri váróban beülni egy kávéra vagy teára, ahol egészen biztosan ellenőrzött, tiszta és higiénikus berendezésekkel készítik el a meleg italokat.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves