Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

UTAZÁS

5 dolog, amit soha ne pakolj be bőröndödbe a stewardessek szerint

2023. május 21.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

rendszerezés bőrönd csomagolás nyaralás pakolás poggyász
5 dolog, amit soha ne pakolj be bőröndödbe a stewardessek szerint
© Shutterstock

Sokan nem is gondolnak rá, de vannak olyan dolgok, amiket egyáltalán nem érdemes bepakolni a feladandó bőröndbe, mert azok könnyen elveszhetnek, megrongálódhatnak. A stewardessek most felhívták a figyelmet azokra a tárgyakra, amiket inkább a kézipoggyászban érdemes tárolni!


A repülővel való utazások során megszokott a feladandó bőröndök vásárlása, melyeket lehető legjobban szeretnek kihasználni az utasok. A légiutas-kísérők azonban elárulták: nem érdemes telepakolni és kitömni a feladandó poggyászokat, mert a bőröndök könnyen irányt téveszhetnek és elveszhetnek, más repülőtéren landolhatnak. A legnagyobb bosszúságot ilyenkor pedig nem is az elveszett bőröndök, hanem a benne lévő nélközhetetlen holmik hiánya okozza, melyeket a stewardessek szerint mindig, minden esetben ajánlott a kézipoggyászban tárolni a feladandó poggyász helyett. Nézzük, mik is ezek!

1. GYÓGYSZEREK

A receptre írt gyógyszereket mindig a kézipoggyászban kell tárolni, mert lehet, hogy a vényköteles készítményeket csak ritkán, kevés eséllyel, illetve jó sok kalamajkával lehet csak megvásárolni az úticél helyén. Lehetséges, hogy fogsz találni egy orvost, aki újra felírja a szükséges gyógygyszereket, de a helyi patikában nem biztos, hogy elérhetőek lesznek azok, ami egészségügyileg is nagy bajba sodorhat téged.

2. ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖK, KÁBELEK

Az okostelefonokat manapság már mindenki magánál hordja, de fontos arra is figyelni, hogy a hozzá tartozó kiegészítők (töltők, kábelek, adapterek stb.) is a kézipoggyászban legyenek elhelyezve. Bár a check-in pultnál mindig kötelező lenne rá felhívni a figyelmet, a feladandó böröndbe laptopot, tabletet sosem lehet elhelyezni a bennük lévő akkumulátorok miatt. Ezek a berendezések ugyanis tüzet okozhatnak a gép rakterében, veszélybe sodorva ezzel az egész utazást.

3. ANYAGI JAVAK, ÉRTÉKEK

Bármilyen értékes holmiról is legyen szó (pénz, papírok, iratok, ékszerek, kulcsok, táskák, dizájner darabok stb.) mindent a kézipoggyászodban tárolj. Ennek egyrészt az az oka, hogy a bőrönd könnyen elkeveredhet, ami jó nagy slamsztikában hagyhat; másrészt bárki szétcipzározhatja a feladandó poggyászokat és kivehet belőle ezt-azt. A turpisságra általában márcsak az úticél helyén lehet rájönni, lenyomozni és újra megtalálni az ellopott holmikat pedig egyet jelent a lehetetlen küldetéssel.

4. MINDENNAPI TÁRGYAK

A repülővel való utazás során érdemes felkészülni a legrosszabbra és minden olyan nélkülözhetetlen tárgyat felvinni magaddal az utastérbe, amire a mindennapok alatt szükséged lehet. Ezek közé a stewardessek szerint egy váltás ruha, a tisztálkodási szerek, az esetleges gyógyszerek és a szemüvegek tartozhatnak.

5. KÜLÖNLEGES, SPECIÁLIS HOLMIK

Végül, de nem utolsósorban, a stewardessek azt javasolják minden utazónak, hogy a nehezen beszerezhető, különleges holmijaikat is mind a kézipoggyászban tárolják. Ilyenek például a cukormentes vagy a gluténmentes élelmiszerek, snackek, amiket az úticél helyén esetleg kihívás lenne beszerezni.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves