A nyár elmaradhatatlan desszertje a jó hideg, mézédes sárgadinnye. Ha kibírjuk, hogy ne együk meg magában, az alábbi dinnyés recepteket érdemes kipróbálni – garantáltan új ízélményben lesz részünk!
Számos trükk és népi hiedelem él a köztudatban arról, hogyan választhatjuk ki a tökéletes dinnyét a zöldségesnél. Kopogtassuk, méregessük vagy a csíkokat számoljuk a héján? Mindenki másra esküszik. az mindenképp jó jel, ha a súlya nehéz és az illata édes. Ha megszagoljuk és csípős, ecetes/alkoholos illatot érzünk, az azt jelenti, hogy a gyümölcs túlérett.
1 A dinnyét kockázzuk fel. Ezután tegyük turmixgépbe és a cukorral, valamint 200 ml vízzel turmixoljuk simára.
2 Szűrjük le, majd keverjük hozzá a maradék vizet, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre.
3 Lime szeletekkel és jégkockákkal tálaljuk.
1 A dinnyét és az uborkát gyaluljuk vékony szeletekre, és rendezzük el egy tányéron.
2 Szórjuk meg a mandulával és tépkedjük rá a bazsalikomleveleket.
3 Az öntethez a paradicsomlevet, a citromlevet és az olívaolajat alaposan keverjük össze, és ízesítsük sóval-borssal. Hidegen tálaljuk.
1 A dinnyét kockázzuk fel, az avokádót villával törjük össze, locsoljuk meg egy kis citromlével és tegyük egy tálba.
2 A hagymát, a paprikát és a koriandert aprítógéppel aprítsuk fel, majd adjuk a dinnyéhez és az avokádóhoz. Facsarjuk rá a citrom levét, sózzuk meg és tegyük a hűtőbe 15 percre.
3 A tortillachips mellé, hidegen tálaljuk.
Forrás: Elle
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!