Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karriertipp

3 hiba, amit sose kövess el, amikor e-mailt írsz a munkahelyeden

2024. június 12.

2 perc olvasás

ELLE

állás karrier munkahely karriertipp
3 hiba, amit sose kövess el, amikor e-mailt írsz a munkahelyeden
© Shutterstock

Ezekre a dolgokra fontos figyelni, ha e-mailt írunk. 


Manapság már szinte mindenki e-mailt használ a munkája során, hiszen ez a legegyszerűbb módja annak is, hogy fontos információkat közöljünk kollégáinkkal. Azonban vannak bizonyos hibák, amelyeket jobb elkerülni, ha nem szeretnénk kínos helyzetbe kerülni a munkahelyünkön.

1. Az e-mailed helyesírási és nyelvtani hibákat tartalmaz

A legnagyobb hiba, amikor a címzett nevét rosszul írjuk le. Ezt érdemes többször is lecsekkolni, mert kínos helyzetbe kerülhetünk miatta. Ha azonban a hiba már megtörtént, akkor illő gyorsan bocsánatot kérni. Továbbá érdemes a helyesírási és nyelvtani hibákat elkerülni, mert nem tűnünk profinak sok esetben, ha a részletekre nem ügyelünk eléggé. A legtöbb e-mail program rendelkezik helyesírás-ellenőrzővel, ezt érdemes kihasználni, de ma már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre.

2. Automatikusan megnyomod a „válasz mindenkinek” gombot

Az egyik nagy hiba, hogy egy kör-email után mindenkinek válaszolunk, ez különösen kínos akkor, ha olyan dologról van szó, amit mondjuk csak a felettesünkkel vagy egy bizonyos emberrel szeretnénk megosztani. Szintén problémás, hogy ilyen esetben másnak a postaládáját terheljük feleslegesen, ami miatt szintén azt az érzést kelthetjük, hogy nem vagyunk profik. Természetesen néha hibák történnek, de erre érdemes jobban figyelni.

3. Dühösen sose küldj e-mailt

Az e-mailek nem csak kommunikációs eszközök - viselkedésed dokumentálására is szolgálhatnak. Ezért soha ne küldj üzenetet, amikor dühös vagy, mert lehet, hogy olyat írsz, amit nem tudsz visszavonni. Későbbiekben pedig a kollégák is felhasználhatják ellenünk, ha nem a megfelelő stílusban kommunikáltunk feléjük. A higgadtság kulcsfontosságú, hiszen sok bajtól megkímélhet minket. Ha nem vagy jó passzban, akkor inkább menj el egy sétára vagy pihenj 5 percet, amíg le nem nyugszol. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves