Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Álláskeresés

4 tipp, hogy kitűnj az állásinterjún

2024. június 06.

2 perc olvasás

ELLE

állás munkahely állásinterjú álláskeresés
4 tipp, hogy kitűnj az állásinterjún
© Shutterstock

Ezekkel a tippekkel remekül szerepelhetsz egy állásinterjún. 


Egy állásinterjú stresszes lehet, különösen olyankor, amikor tényleg egy olyan munkahelyre adtuk be a jelentkezésünket, ahol szívesen dolgoznánk, és már a kiválasztás előtt azt érezzük, hogy megtaláltuk a helyünket. Vannak azonban trükkök, amelyekkel elérhetjük, hogy kitűnjünk a sok-sok jelentkező közül. Most eláruljuk ezeket. 

Tájékozódj a cégről 

A kutatómunka segíthet abban, hogy minden kérdésre tudj válaszolni egy állásinterjú során. Így magabiztossá válhatsz, miközben tömör, de erős válaszokat adsz. A munkaadónak szintén tetszeni fog, ha azt látja téged annyira érdekel az állás, hogy rendesen utána néztél a legfontosabb tudnivalóknak. Tájékozódj a cég weboldaláról, de ha esetleg jelentek meg róluk cikkek és nyilatkozatok, akkor azok is hasznos tudást adhatnak.

Mutass be egy 30-60-90 napos tervet

Adj az interjúztatónak egy vázlatot azokról az eredményekről, amelyeket a munka első 30, 60 és 90 napjában szeretnél elérni! Pozitívként fog lejönni mindenki számára, ha neked már kész terveid vannak azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél elérni, ha te kapod az állást. Foglald bele az erősségeidet is, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérd. Közben pedig tanulmányozd át a munkaköri leírást, és jegyezd fel a munkáltató elvárásait az interjú során.

Tegyél fel egyedi kérdéseket

Tegyél fel konkrét kérdéseket a kérdezőnek, hogy eldönthesd valóban a megfelelő pozícióra jelentkeztél-e. A cégek szeretnek válaszolni a kérdésekre, mert a feltevés megmutatja, hogy hajlandó vagy megérteni a pozícióval kapcsolatos legfontosabb részleteket. Ha a vállalat vagy cég aktuális projektjeiről, legfontosabb teendőiről kérdezel, akkor azzal biztosan jó színben tűnsz fel az állásinterjún. 

Figyelj a testbeszédedre

Add meg az interjúztatónak az osztatlan figyelmet úgy, hogy egyenesen ülsz, és szemkontaktust teremtesz. Legyél azonban tisztában azzal is, ha a kérdező nem részesíti előnyben az állandó szemkontaktust. Ezek a jelek azt mutatják, hogy kapcsolatban állsz a kérdezővel, és felkeltették az érdeklődésedet az információk, amiket megosztott veled. Vegyél mély levegőt, hogy nyugodt maradj, és összpontosíts az interjúztatóra, amikor a kérdéseire válaszolsz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves