Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MUNKAHELYI KONFLIKTUS

4 jel, amiből felismerheted, ha egy kollégád nem kedvel

2024. június 04.

2 perc olvasás

ELLE

kapcsolat munkahely feszültség kollégák
4 jel, amiből felismerheted, ha egy kollégád nem kedvel
© Shutterstock

A munkahelyen előfordulhatnak konfliktusok, a szakértők szerint ezekből a jelekből lehet kideríteni, ha egy kolléga nem kedvel. 


A legtöbben igyekeznek jó kapcsolatot kiépíteni a kollégákkal, hiszen ez sokat számít a jól működő munkakapcsolat során. Ám ennek ellenére előfordulhatnak konfliktusok, melyek bizonyos esetekben állandósulhatnak. A sorozatos összeütközések esetén pedig gyanús lehet, hogy a kollégád egyáltalán nem kedvel. 

Ezért fontos felismerni, ha nem kedvel a kollégád

Előfordul, hogy a munkahelyen nem tudsz mindenkivel jó kapcsolatot kiépíteni, de fontos felismerni, ha valaki nem kedvel és esetleg szabotálni próbál. Ennek több oka lehet, például az irigység, vagy a főnökség részéről az elismerés hiánya. Ugyanakkor a problémával foglalkozni kell, hiszen később ez vitákhoz, nagyobb konfliktusokhoz vezethet. Elsőként fontos felismerni a jeleket, utána pedig érdemes megbeszélni a problémákat

Folyton kerül 

Ha a kollégád állandóan kerül, nem akar veled beszélni és a munkával kapcsolatos megkereséseket is hárítja, akkor nagy rá az esély, hogy nem kedvel. Ez hosszabb távon nyomasztó lehet, és kirekesztve érezheted magad. A fő probléma pedig, hogy akár a karrieredre és a közös munkára is hatással lehet.

Szabotál 

Előfordulhat, hogy a munkatársad annyira nem kedvel, hogy megpróbál szabotálni. Szándékosan visszatart információkat, rosszul ad át üzeneteket, arra törekszik, minél több hibát kövess el. Ilyen esetben érdemes minél hamarabb beszélni vele. 

Állandóan kritikus 

A kritika bizonyos esetekben jogos lehet, ám előfordulhat, hogy a kolléga mindenért kritizál. Nincs olyan dolog, amivel elégedett lenne, olyan esetekben is megjegyzést tesz, amikor nem hibáztál. Ezt szintén nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen sok kellemetlen pillanatot okozhat. 

Ellopja az ötleteid 

Sok esetben a kollégák amiatt viselkednek furcsán, és nem kedvelnek, mert féltékenyek. Ebben az esetben gyakori, hogy valaki megpróbálja ellopni az ötleteidet, és azt a sajátjának beállítani. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves