Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR

A frizura, ami teljesen tönkreteszi a hajat a fodrászok szerint

2023. július 08.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

egészséges haj fodrász frizura haj hajápolás hajápolás nyáron
A frizura, ami teljesen tönkreteszi a hajat a fodrászok szerint
© Getty Images/Christian Vierig

Mindenkit lebeszélnek a fodrászok erről a népszerű, nyári hajviseletről, mert akár már pár hét alatt tönkre tudja tenni az erősen igénybevett hajat, aminek a vége mindenképpen hajvágás lesz! 


A nagy nyári melegben a nők hajlamosabbak többször felkötni, kontyba fogni a hajukat, hiszen így a nyakuk és a tarkójuk szabadabban tud lélegezni és kevésbé izzad. Míg azonban a meleg ellen jó frizura ötlet lehet ez a hajviselet, addig a haj egészségére nézve rendkívül káros fazonról van szó, ami miatt ha megtöredeznek a tincsek, akár több tíz centit is le kell majd vágni a haj hosszából! 

ETTŐL A FRIZURÁRA MINDEN NŐNEK TÖNKREMEGY A HAJA

A profi fodrászok már régóta emlegetik, hogy a haj túlzott formázása roncsolja a hajszálakat, ám sokáig lehetett azt hallani, hogy a felkötött, kontyba fogott haj megóvja a hajszálakat és gyorsabban fognak tőle azok nőni. Hogy miért? Az elmélet szerint a hosszú, kiengedett haj rengeteg környezeti hatásnak van kitéve, arról nem is beszélve, hogy állandóan beleakad a ruhákba, csapkodja a vállakat.

A legújabb vélemények szerint azonban a felkontyolt hajnál egy frizura sem károsítja jobban a hajszálakat, mert mindig ugyanazon a helyen formázva megtörnek a hajszálak, ami miatt rendkívül tördezett, csúnya lesz a haj vége. Ez történt nemrégiben egy brit fodrász vendégével is.

A FRIZURA ÚGY RONCSOLJA A HAJAT, HOGY TÍZ CENTIKET LE KELL VÁGNI BELŐLE 

A brit fodrász megdöbbenve mutatta a Tiktok csatornáján, mennyire elvékonyodott annak a vendégének a haja, aki légiutas-kísérő munkája miatt szinte állandóan felkötve és felcsomózva, kontyban hordja a haját.

Ezért ne hordd a hajad soha kontyban! Rettentően roncsolja a hajszálakat, teljesen megritkul tőle a haj vége. Ha mindig ugyanott kötöt fel a hajad, egyszerűen megtörnek a hajszálak és annyi neki! Tisztán látható, hogy a haj közepéből legalább 10 centi hajtincs hiányzik!

- mondta a fodrász, aki a haj többi részét is nagyon töredezettnek találta, ezért úgy döntött, hogy rövidebb hosszúságúra, egy vállig érő frizurára vágja a vendége haját. Állítása szerint a haj alsó részén annyira töredezettek a hajszálak, hogy szíve szerint még rövidebbre vágta volna a hajat, ám a vendége nem szeretett volna rövid frizurát, ezért egy középhosszú fazonban egyeztek meg.

Tiktok/@madisonlanehairco
Tiktok/@madisonlanehairco

A fodrász szerint az a tanulság, hogy a nagy nyári kánikulában, a legnagyobb hőségben se csomózzuk fel a fejünkre a hajunkat, mert a művelet elképesztően megtörheti a hajszálakat. A legjobb, ha hajcsatot használunk, ami lazán emeli meg a hosszú hajat a tarkón felülre, közben pedig nem roncsolódnak a hajszálak sem, mert azok lazán, szabadon mozoghatnak, ellentétben a konttyal.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves