Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PLATINASZŐKE

Visszajött a divatba az egyik legkellemetlenebb hajszín

2022. július 13.

3 perc olvasás

ELLE

frizura hajfestés hajszín kim kardashian hajszíntrend platina szőke
Visszajött a divatba az egyik legkellemetlenebb hajszín
© instagram.com/kimkardashian

A platinaszőke haj rengeteg áldozattal jár: könnyen roncsolódnak a szálak, a sok hamvasítótól akár hetekre bekékülhet a frizura, nem egyszerű kordában tartani. Ám más oka is van annak, miért nem ajánlatos egy trend miatt azonnal szőkítésbe kezdeni.


A 2000-es évek elején szinte nem volt olyan sztár, aki ne próbálkozott volna meg a platinaszőke hajjal. Pink, Christina Aguilera, Britney Spears - csak hogy egy párat említsünk. Nem gondoltuk volna, de 2022-ben ugyanitt tartunk, hiába nézzük pironkodva, hogy 20 évvel ezelőtt is milyen rossz döntés volt ez sokaktól. 

Miért szeretne most mindenki platinaszőke hajat?

A platinaszőke trend talán legismertebb és legkedveltebb példáját Kim Kardashian szolgáltatja. A reality-tévésztár platinaszőkére festette fekete haját az idei Met-gálára, azóta pedig futótűzként terjed a 2000-es évek elejének egyik legnagyobb slágere. De más hírességek, mint például Gigi Hadid, Stella Maxwell vagy az influencer Caro Dauer követik is a trendet, főleg a hideg tónust viselve. De biztos, hogy jó ötlet csak azrét platinaszőkére festeni a hajunkat, mert a kedvenc sztárunk így tesz?

A válasz egyértelműen nem. A hajszín sajnos pont nem egy olyan dolog, amit érdemes divatból követni. Nem mintha az öltözködés ilyen lenni, hiszen a szín és az adott fazon is épp úgy annyira változatos, kinek állnak jól, mint a hajszín. De ahogyan a tusvonalból, a rúzs színéből, a szemfestékből sem mindegy milyen árnyalatot választasz, úgy a hajfestéknél is igaz ez. 

Rengeteg nő szeretne olyan platinaszőke hajat, mint amilyen a Barbie-babáknak is van, ám kezdjük az elején. A szőkének legalább ötven árnyalata van. Van, akinek egyáltalán nem áll jól semelyik, másoknak viszont sokszor évekig tartó kísérletezés mutatja meg, hogy szőke-szőke, na de melyik? Hatalmas például a különbség, hogy valakinek a fejtőtől szőke a haja, vagy egy lágy balayage átmenettel festik ilyenre? Az első sokkal erőteljesebb, amíg a második sokszor még lágyít is az arcvonásokon. 

Hideg vagy meleg? 

A platinaszőke alapvetően egy hideg árnyalat, ám sajnos ha nem tartjuk rendesen karban, akkor könnyen előfordulhat, hogy besárgul. Egy hideg bőrtónusú embernek pedig nincs ami rosszabbul állna, mint a csibesárga tincsek. Ha pedig inkább karamellás a bőröd, akkor egy fehér, jeges árnyalat lehet az, ami nagyon elüthet. 

Éppen ezért látható, a szőke haj a többi hajszíntől több kihívással,  megfontoltsággal és ápolással jár. Sosem ott ér véget a történet, hogy a fodrász elkészíti, befesti, aztán boldogan élhetünk vele. Így nem véletlen, hogy a legtöbb embert óva intik a platinaszőke frizurától, amelyről azt már meg sem említettük, hogy a tőfestés havi program lesz, ha bevállalod a most hihetetlenül trendi színt. Ha így teszel, érdemes nemcsak fodrásszal, de színtanácsadóval is konzultálni, hogy melyek azok az árnyalatok, amelyekkel nem lőhetsz mellé, mert a platinaszőkén belül is hatalmas a skála. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves