Quantcast

BMW újratöltve

Lépjünk szintet a környezettudatosságban a BMW iX3-mal!

Lépjünk szintet a környezettudatosságban a BMW iX3-mal!

Igyekszünk az életünk minden területén környezetkímélő üzemmódba kapcsolni. Vajon az utakon is?

Ha már a háztartásban minden lépést megtettünk Földünk védelme érdekében – a szelektív hulladékgyűjtéstől, az újrafelhasználható bevásárlószatyrokon, energiatakarékos izzókon és a vízhasználat minimalizálásán keresztül a környezettudatosan termelt élelmiszerek, ruhák és zöld kozmetikumok bevezetéséig – lépjünk eggyel tovább, és gondoljuk újra az autóhasználatot. Nyilvánvaló, hogy a benzines vagy dízel motorok károsanyag-kibocsátása milyen súlyos terhet ró a környezetünkre, szemben az elektromos meghajtású autókéval, melyek fenntartási költsége is összehasonlíthatatlanul alacsonyabb. Ha tehát autócserét fontolgatunk, érdemes ebben az irányban elindulni. De vajon létezik-e olyan elektromos meghajtású kocsi, amelyik minden szempontunknak megfelel? Vagyis legyen szép a formája és választható a színe, legyen könnyű vezetni és kiigazodni rajta, legyen kényelmes, férjen el benne az egész család, legyen jó nagy csomagtartója és ne kelljen túl gyakran tankolni. Mármint feltölteni. Mutatunk egyet!

Ilyen a BMW iX3

Sportosan elegáns megjelenés, áramvonalas formák, gyönyörű keréktárcsák. A kocsi orrán és hátsó részén mutatós kék kiegészítők hirdetik: ez bizony egy tisztán elektromos hajtású kocsi! A kényelmes, gerinckímélő sportülésből legszívesebben ki sem szállnánk. A panoráma üvegtetőnek köszönhetően világos van a belső térben és friss levegőt is ereszthetünk be rajta. A kimondottan gazdag alapfelszereltséghez tartozik egy 2 kerékpár vagy e-bike szállítására alkalmas hátsó kerékpártartó is! S ha mindez nem volna elég, a kívül-belül szemrevaló és kényelmes BMW iX3 csaknem 6,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre! A futómű igény szerint beállítható a fokozott kényelmet nyújtó Comfort vagy a sportos hangolású Sport programra. Jó tudni, hogy az autó még a fékezés vagy lassítás során felszabaduló energiát is újrahasznosítja: a mozgási energiát elektromosságra alakítja át.

 


Bár mi nők, legalább olyan jól vezetünk, mint a férfiak – sőt, a baleseti statisztikák alapján figyelmesebben! A vezetést megkönnyítő technológiának azért jó hasznát vesszük: a fedélzeti display pontos információkkal szolgál mindenről, ami az autózás során felmerülhet, navigációs rendszer, hangvezérelt Intelligens Személyi Asszisztens és okostelefon-integrálhatóság segíti a vezetést.  

A csomagtartóméret életbevágóan fontos, hiszen ki akar lemondani a ruhákról, hozzájuk illő kiegészítőkről, létfontosságú kozmetikumokról, na meg a jól bevált hajgöndörítőről épp a nyaralás alatt?! Nos, ha ezzel a járgánnyal kelünk útra, ilyesmiről szó sincs, mert a tágas csomagtartója a legnagyobb bőröndöket is szépen elnyeli.

 BMW Újratöltve

Persze minden, ami új és ismeretlen, attól tartunk egy kicsit. Például azt gondolhatjuk, hogy gyakrabban kell „tankolni”, mint egy benzines autót, de a BMW iX3 esetében ez nem igaz: egy töltéssel mintegy 460 km-t autózhatunk vele! És ha esetleg az tartana vissza, hogy egyszer csak ott állsz lemerült autóval az országút közepén, emiatt végképp nem kell aggódni! Ugyanis a telefonunkra letölthető My BMW alkalmazás számon tartja a feltöltéseket és időben figyelmeztet! Sőt arról is küld értesítést, amikor a töltőállomáson a kocsi feltöltődött, és készen áll a további használatra. Villámtöltő állomáson 100 km-re elegendő töltés mindössze 10 percet vesz igénybe, gyorstöltő állomáson 20 percet, AC töltőállomáson másfél órát. Érdemes tehát az autónkat „feltankolni”, mialatt elvégezzük a nagybevásárlást. 


Egy szó, mint száz: az eDrive technológia az elektromos motor, a vezérlőelektronika, a járműtöltés és a nagyfeszültségű akkumulátor legfejlettebb nemzedékét egyesíti, amelynek köszönhetően a BMW iX3 modell minden korábbinál nagyobb teljesítményre képes, alacsonyabb energiafogyasztás és nagyobb tisztán elektromos hatótávolság mentén.