Quantcast

Európa legszebb karácsonyi vásárai

Bemutatjuk a legrégebbi, a legmagasaban fekvő és a barlangi vásárokat is.

Forralt bor, mézeskalács, ünnepi dekoráció - ezen összetevők nélkül nincs is igazi karácsony! Hogy maximálisan élvezd a különleges atmoszférát, összegyűjtöttük Európa legszebb karácsonyi vásárait.

Finnország, rovaniemi karácsonyi vásár

Mindenki tudja, hogy a Mikulás Lappföldön él, közel a Sarkkörhöz. Rovaniemi is itt helyezkedik el, a karácsonyi vásáron egész nap különleges programok állnak a rendelkezésünkre, még a manókat is megleshetjük ajándékkészítés közben.

Meddig tart a vásár? 2019 december 24-ig.  

Dánia, koppenhágai karácsonyi vásár

Tivoli a világ legrégebben épült vidámparkja (1843-ban építették) ad otthont a karácsonykor népszerű műjégpályának. Összesen 70 stand, 10 kilométer hosszú égősorok és girlandok varázsolják szebbé a vásárt.

Meddig tart a vásár? 2020 január 5-ig.  

Németország, Petzen karácsonyi vásár

Petzennél, 1700 méterrel a tengerszint felett található Európa legmagasabban fekvő karácsonyi vására. Ide csak síelve, sífelvonóval vagy sétálva juthatsz fel. A havas táj mellett a kidíszített standok, forralt bor és a szegfűszeg illata ejt ámulatba.

Meddig tart a vásár? 2019 december 21-ig.

Franciaország, Nancy karácsonyi vásár

Lorrain városában Szent Miklóst látványos show-val ünneplik minden decemberben, amit hétvégén egy nagyszabású bállal koronáznak meg. A karácsonyi vásáron a Petit Baz'Art jóvoltából koncerteket és előadásokat is élvezhetünk.

Meddig tart a vásár? December 29-ig.  

Franciaország, strasbourgi karácsonyi vásár

Európa egyik legnagyobb vásárának hangulata azonnal beszippantja még azokat is, akikben nem teng túl a karácsony szelleme. Gourmet ételek és dekorációk, összesen 300 bódéban. A strasbourgi Notre-Dame Katedrális, a magas fenyőfák és a gyönyörű épületek esti megvilágításban nem csak az idősek, hanem a fiatalok örömére is szolgálnak.

Meddig tart a vásár? December 30-ig.  

Svédország, göteburgi karácsonyi vásár

Liseberg Észak-Európa legnagyobb vidámparkja. A vidámpark mellett szórakozhatunk a lappföldi jégbárban, bejárhatjuk mi is a Télapó sétáját, vagy csak élvezhetjük a tájat a 80 faház egyikéből, forralt borozás közben.

Meddig tart a vásár? 2020 január 5-ig.  

Svédország, stockholmi karácsonyi vásár

A világ legrégebben nyitva álló Skanzenje (1891) bemutatja a régi kor svéd kézművességét. Imádjuk a szereplők vintage ruháit, és hogy mennyire korhűen rekonstruálnak egyes jeleneteket a régi időkből.

Meddig tart a vásár? December 23-ig.  

Tiffauges, karácsonyi vásár

Lord Gilles, vagyis Kék Szakáll 50 faházzal várja a vendégeket Tiffauges-ban. Jégpálya, énekkar, bárányok, fából készült körhinta és sétalovaglás is szerepel a programok között.

Meddig tart a vásár? November 29; 30 és december 1; 6; és 7. 

Franciaország, colmari karácsonyi vásár

Franciaország egyik legkülönlegesebb vására. A városban öt különböző vásár is van, így nem kell zsúfolt tömegben túlélnünk, hanem tolakodás nélkül élvezhetjük a középkori hangulatú utcákat, mézeskalács illatot és sajtkülönlegességeket.

Meddig tart a vásár? December 29-ig. 

Hollandia, valkenburgi karácsonyi vásár

Észak-Hollandia kisvárosában két karácsonyi vásár is van, a különlegességük, hogy a föld alatt, barlangban helyezkednek el. (Fluweelengrot és Gemeentegrot). Európa legrégibb és legnagyobb vásárjai közé tartoznak, egészen izgalmas, hogy a szűk barlangjáratok között élvezzük a karácsonyi hangulatot.

Meddig tart? 2020 január 5-ig. 

Franciaország, bouxwiller-i karácsonyi vásár

A francia település 15 kilométerré található Saverne városától. A kis vásár egyedisége, hogy a turisták nem ismerik, így nyugodt és embertömegtől mentes helyen élvezhetjük az ünnepeket.

Meddig tart? 2020 január 5-ig.  

Svájc, zürichi karácsonyi vásár

A svájci város minden évben felállítja a Christkindlmarkt karácsonyi vásárt, több, mint 160 bódéval a város központjában. A vásár Európa egyik legnagyobb háztartási áruházában lett kialakítva, aminek belsejében egy 15 méteres karácsonyfát állítanak fel minden évben, több, mint 500 Swarovski kristállyal dekorálva.

Meddig tart a vásár? December 24-ig.  

Németország, frankfurti karácsonyi vásár

A hagyományokhoz hű frankfurti vásár 1939 óta létezik. Németország legrégibb, legnagyobb és legszebb vására. Több, mint 200 faház várja rengeteg kínálattal a vásárlókat a Römerberg térnél. Forralt bor, karácsonyi édességek és fából készült játékok minden mennyiségben, a világ minden szegletéről. A karácsonyi hangulatot a Szent Miklós templom harangjai fokozzák, amelyek reggel 9-kor, délben és délután öt órakor is megszólalnak.

Meddig tart? December 22-ig. 

Németország, drezdai karácsonyi vásár

A drezdai vásár, ismertebb nevén Striezelmarkt 1434-ben jött létre. A faházak piros teteje és középkori hangulata azonnal karácsonyi hangulatba hoz. Szenteste előtt még egy fesztivált tartanak, rengeteg izgalmas programmal.

Meddig tart a vásár? December 24-ig. 

Csehország, prágai karácsonyi vásár

Ha azt szeretnéd, hogy minél nagyobb legyen a vásár, irány Prága! Csehország fővárosában nem kevesebb, mint négy karácsonyi vásár helyezkedik el, gyalogtávra. A fabódékban cseh kézműves tárgyakat, hagyományos ételeket, fajátékokat és ezer más dolgot találunk.

Meddig tart a vásár? 2020 január 6-ig.  

Belgium, brüsszeli karácsonyi vásár

A karácsonyi vásár hangulata minden évben visszatér Belgium szívébe. Több, mint 200 fabódét állítanak fel erre az időszakra, a látogatók élvezhetik a programokat. December 22-én a tánc szerelmesei nem hagyhatják ki a Grande-Palace palotában tartott bált sem.

Meddig tart a vásár? 2020 január 5-ig.  

Franciaország, montbéliardi karácsonyi vásár

A montbéliardi vásárnak nincs mit irigyelnie Európa többi karácsonyi vásárától. A látogatók élvezhetik a gyönyörű fényeket, kézműves szappanokat, házi teákat és termelői mézeket. Az év utolsó hónapjában az emberi jogok védelmében humanitárius egyesületek is összegyűlnek. Alkonyatkor több ezer fényben pompázik a város.

Meddig tart a vásár? December 24-ig.  Fotók, borítókép: Trivago