Quantcast

RECEPT

A nyár legkülönlegesebb salátája: hogy fér meg együtt az eper és a hagyma?

A nyár legkülönlegesebb salátája: hogy fér meg együtt az eper és a hagyma?
© Shutterstock

Akik kedvelik az ínyencségeket, azoknak ez lehet a tökéletes diétás ebéd!

Könnyen elkészíthető ebédre vágysz, amely még diétás is? A nyár egyik legnagyobb slágere a hagymás epersaláta, amely igazi ínyencség, és számtalan előnye van. Bárki, bárhol el tudja készíteni, és bármikor fogyaszthatjuk, hiszen a diéta tökéletes elemeként funkcionálhat!

Mire lesz szükségünk?

  • ½ csokor metélőhagyma
  • 1 zöldcitrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 120 gramm feta
  • 300 gramm saláta keverék
  • 50 gramm endíviasaláta
  • 350 gramm eper
  • 4 evőkanál tökmag
  • 75 ml málnaecet
  • ½ tk közepesen forró mustár
  • 100 milliliter mogyoróolaj
  • cukor
  • fehér bors

HOGYAN KÉSZÜL?

A metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük, és felvágjuk apró darabokra. A lime-ot megmossuk, és lereszeljük a héját. Félbevágjuk, és a feléből kifacsarjuk a levét. A reszelt héjat és az olívaolajat összekeverjük a metélőhagymával. A fetát apró kockákra vágjuk, a metélőhagymás keverékhez adjuk, és pácoljuk benne. 

Megmossuk a salátát. Közben leöblítjük az epret is, megtisztítjuk. 250 gramm epret vágjunk vékony szeletekre. A tökmagot serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon körülbelül 4 percig pirítjuk.

A málnaecetet, a mustárt és a maradék epret botmixerrel pürésítjük, közben hozzáöntjük az olajat részletekben. Keverjük össze, majd hűvös levegőn hagyjuk kicsit megdermedni. Ízlés szerint sóval, cukorral és borssal ízesítjük.

A fetát leszűrjük. A salátákat, eperszeleteket, és a fetát tányérokra rendezzük, és rácsorgatjuk az olajos turmixot. Tökmagot szórunk rá, és tálaljuk. 

Via

MÉG TÖBB SZUPERGYORS RECEPT

3 gyors ebéd, amit az irodában is össze tudsz dobni

A 90-es évek sztár tésztája újra hódít: csak 3 hozzávaló szükséges

Egészséges hűsítő jégkrém 3 hozzávalóból