RECEPT
A nyár legkülönlegesebb salátája: hogy fér meg együtt az eper és a hagyma?

Akik kedvelik az ínyencségeket, azoknak ez lehet a tökéletes diétás ebéd!
Könnyen elkészíthető ebédre vágysz, amely még diétás is? A nyár egyik legnagyobb slágere a hagymás epersaláta, amely igazi ínyencség, és számtalan előnye van. Bárki, bárhol el tudja készíteni, és bármikor fogyaszthatjuk, hiszen a diéta tökéletes elemeként funkcionálhat!
Mire lesz szükségünk?
- ½ csokor metélőhagyma
- 1 zöldcitrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 120 gramm feta
- 300 gramm saláta keverék
- 50 gramm endíviasaláta
- 350 gramm eper
- 4 evőkanál tökmag
- 75 ml málnaecet
- ½ tk közepesen forró mustár
- 100 milliliter mogyoróolaj
- só
- cukor
- fehér bors
HOGYAN KÉSZÜL?
A metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük, és felvágjuk apró darabokra. A lime-ot megmossuk, és lereszeljük a héját. Félbevágjuk, és a feléből kifacsarjuk a levét. A reszelt héjat és az olívaolajat összekeverjük a metélőhagymával. A fetát apró kockákra vágjuk, a metélőhagymás keverékhez adjuk, és pácoljuk benne.
Megmossuk a salátát. Közben leöblítjük az epret is, megtisztítjuk. 250 gramm epret vágjunk vékony szeletekre. A tökmagot serpenyőben olaj nélkül, közepes lángon körülbelül 4 percig pirítjuk.
A málnaecetet, a mustárt és a maradék epret botmixerrel pürésítjük, közben hozzáöntjük az olajat részletekben. Keverjük össze, majd hűvös levegőn hagyjuk kicsit megdermedni. Ízlés szerint sóval, cukorral és borssal ízesítjük.
A fetát leszűrjük. A salátákat, eperszeleteket, és a fetát tányérokra rendezzük, és rácsorgatjuk az olajos turmixot. Tökmagot szórunk rá, és tálaljuk.
Olvasd el ezt is!
MÉG TÖBB SZUPERGYORS RECEPT
3 gyors ebéd, amit az irodában is össze tudsz dobni
A 90-es évek sztár tésztája újra hódít: csak 3 hozzávaló szükséges