A burgonya elkészíthető sütve, főzve, lehet köret vagy akár töltelék is, de legnépszerűbb formája mégis csak a sült krumpli. Azonban ezt is elkészítheted másképp, mint ahogy eddig megszoktad.
A krumpli egész évben fogyasztható zöldség, ami bármilyen hús mellé kiváló köretként szolgál. A legtöbben szinte minden héten fogyasztanak belőle, de aki szeretné feldobni egy kicsit a megszokott vacsorákat és megkóstolná, milyen az igazán roppanós krumpli, annak érdemes kipróbálnia az alábbi burgonya receptet.
Ne feledd, hogy a sült krumpli nem csak hasábburgonyából készülhet: az újburgonya az egyik legfinomabb típusa, ami sülve egyenesen isteni. Ha imádod a ropogós krumplit, a különböző zöldségeket, és még a fűszereket se félsz használni, ezt a receptet imádni fogod!
A sütőt melegítsd elő 220 Celsius fokra, majd egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy alufóliával. A burgonyát mosd meg alaposan, majd szárítsd meg. A nagyobb darabokat félbe is vághatod az egyenletes sütés érdekében.
A fűszerezéshez az olívaolajat, a sót, a fekete borsot, az apróra vágott fűszernövényeket, a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a paprikapelyhet (ha használsz) tedd egy nagy tálba, és jól keverd össze.
A legjobb állag elérése érdekében a burgonyát először főzd 6-7 percig, majd forgasd bele az előbb elkészített fűszerkeverékbe. Ezután egyenletesen terítsd szét a krumplit az előkészített tepsin, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
Süsd 220 fokon 25-30 percig, vagy amíg a külső fele el nem kezd barnulni. Ne felejtsd el időnként megforgatni a krumpli darabokat a tepsin, és csak addig süsd, amíg belül még puha az állaga. Az extra ropogósság érdekében a sütés végén magasabb hőfokra állíthatod a sütőt.
Ha elkészült, hagyd kicsit kihűlni, majd ízlés szerint tovább ízesítheted, esetleg fűszernövényekkel díszítheted.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!