Quantcast

EGÉSZSÉG

A wellness koktél az internet új kedvence: tökéletes bőrt és hajat ígér

A wellness koktél az internet új kedvence: tökéletes bőrt és hajat ígér
© Shutterstock

Ki mondta, hogy koktélozni csak alkohollal lehet? 2022-ben már szépülhetünk is az alkoholmentes verziókkal. 

Gyönyörű bőr, fényes és puha haj, ránctalan arc, egészség, hidratáltság: csupa varázsszavak, amelyekre vágyunk. Sokak szerint ez a táplálkozáson múlik, ám nagyon úgy tűnik, már vannak olyan wellness koktélok is, amelyek sokat segítenek a vágyott külső elérésében. 

A szépítő ital a legújabb trend

Az internet legújabb sztárja a wellness-koktél, amely azt ígéri, jelentősen javítja a bőr és a haj minőségét, ha rendszeresen fogyasztjuk. Nem kell hozzá más, mint egy kis szénsavas ásványvíz, gyógynövényszirup, néhány jégkocka, egy kis uborka, citrom, néhány málna vagy áfonya, és máris minden adott, hogy feltöltődj és szépülj!

A receptben a csavar, hogy a wellness koktélhoz szükséges gyógynövényszirupot magunk is elkészíthetjük, először mutatjuk, ez a recept miből áll.

Mire van szükségünk a gyógynövénysziruphoz?

  • egy kis bazsalikomra, mentára, citromfűre - ízlés szerint, kihagyható, amit nem kedvelsz
  • 1kg biocukor
  • 2 bio citrom
  • 1 liter víz

Hogyan készül a gyógynövényszirup?

A citromot felszeleteljük, a fűszernövényeket pedig apróra vágjuk. Mindkettőt tálba tesszük és felöntjük hideg vízzel. Lefedjük egy ruhával, és sötét, hűvös helyen hagyjuk 2-3 napig. Ezután szitán öntjük át, és megtartjuk a főzetet, amelyet egy serpenyőben felmelegítünk. Majd habverővel fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, és 8 percig pároljuk. Ha mindez megvan, töltsük üvegekbe. Most pedig jöhet a wellness koktél elkészítése.

A wellness koktél hozzávalói

  • egy korty gyógynövényszirup
  • néhány szelet bio uborka, citromszelet vagy fagyasztott málna
  • 400 ml ásványvíz - közepesen szénsavas
  • jégkocka
 

Hogyan készül a wellness koktél?

Kezdd egy kis jégkockával, ez kerül a pohár aljára. Erre jön pár korty a gyógynövényszirupból, majd az ásványvíz. Ezt követi az uborka, a citrom, esetleg menta, bazsalikom. 

A wellness koktél ízletes változatai például a sárgabarackos, a levendulás, a citromos, a málnás, a bazsalikomos. Ezeket hozzáadhatjuk külön-külön, de akár kombinálva is. 

Via

MÉG TÖBB ÍNYCSIKLANDÓ ITAL

Esetünk a ginstruktorral

Holdfényes vacsorák, vízparti koktélozás

Árt a szervezetünknek a féktelen nyaralásos evés-ivás