Quantcast

Igazi könnyű, tavaszi étel

Borjú rakott spárgával a franciák kedvenc séfjétől

Bravo le Veau © Thomas Dhellemmes

A tavaszi szezon első vitamindús finomsága a spárga. A franciák kedvenc séfje, Cyril Lignac, most egy egyszerűen nagyszerű receptet oszt meg az olvasókkal.

 

 

4 személyre

Előkészítési idő: 20 min

Sütési idő: 20 min

 Nehézség: Közepes

Ár-érték: Közepes

 

HOZZÁVALÓK: 

  •  600 g borjúszelet
  •  8 zöld spárga
  •  8 közepes fej gomba
  •  1 egész vöröshagyma
  •  30 g vaj
  •  1 evőkanál dijoni mustár
  •  20 cl friss tejszín
  •  1 teáskanál szárított édeskömény
  •  1 csipet zöld ánizs
  •  Olívaolaj
  • Finom só
  • Frissen őrölt bors

 

ELKÉSZÍTÉS

 1. Vágjuk a borjúszeleteket 3 cm-es kis kockákra.

2. Vágjuk le a spárga legvastagabb, alsó részeit, ezekre nem lesz szükség. A spárga maradék szárát ferdére vágva a fejtől eltávolítjuk.

A gombaszárakat letörjük, a fejeket leöblítjük majd vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.

3. Egy magas falú sütőedénybe kevés olajat öntünk, a hagymát lassú tűzön üvegesre sütjük. Először hozzáadjuk a spárga fejét, majd a ferdére vágott spárgaszárakat, főzzük 4 percig. Hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal és édesköménnyel. Főzzük további 5 percig, keverjük össze, majd vegyük ki a zöldségeket egy külön edénybe.

4. Öntsünk egy csipet olajat ugyanabba a magas falú sütőedénybe, fűszerezzük a húst, és minden oldalon erős tűzön barnítsuk meg. Vajat csak ezután adjuk hozzá a húshoz, hagyjuk kicsit karamellizálódni a vajat a hússal. Folyamatos keverés közben 2 percig főzzük. Tegyük vissza a zöldségeket, keverjük finoman össze, majd egy spatulával adjuk hozzá a dijoni mustárt, öntsük hozzá a tejszínt, és ízesítsük igény szerint sóval, borssal. Pároljuk pár percig finoman. Mikor szép egyenletes textúrát kapunk, meghintjük az egészet zöld ánizssal.

5. A borjúhúst jó melegen tálaljuk.