Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SOROZATAJÁNLÓ

5 sorozat, amit tetszeni fog, ha már most hiányzik a Sárkányok háza

2024. augusztus 12.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

sorozat hbo trónok harca sárkányok háza sorozatajánló
5 sorozat, amit tetszeni fog, ha már most hiányzik a Sárkányok háza
© IMDb

Véget ért a Sárkányok háza 2. évada, ha hiányzik a sorozat, ezeket a szériákat érdemes most nézned. 


Izgalmas véget ért a Sárkányok háza 2. évada, a rajongók pedig már nagyon várják a folytatást. Nagy valószínűséggel erre még várni kell, az előzetes információk szerint 2026-ra tervezik a 3. évad premierjét. Szerencsére a rajongóknak addig is tartogatnak meglepetéseket az alkotók, hiszen 2025-ben érkezik A Hét Királyság lovagja című spin-off. Ha viszont nem tudsz várni, akkor válogass az alábbi sorozatok közül! 

A sógun 

A sorozat az 1600-as években játszódik, Japánban. A sorozat főszereplője Lord Yoshii Toranaga, aki az életéért küzd, miután az ellenségei a régensek tanácsában összefogtak ellene. Nem sokkal később egy titokzatos hajóra bukkannak, amit egy angol kapitány, John Blackthorne kormányoz. A férfi olyan titkokat hozott magával Európából, melyek segíthetnek Toranagának leszámolni az ellenségeivel, és megváltoztatni a hatalmi helyzetet. Blackthorne a saját ellenségeivel is szeretne leszámolni, és megsemmisíteni a hatalmas befolyásukat. A két férfi élete elközben összefonódik egy tolmácséval, aki sok mindent megváltoztathat. 

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

A történet a Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik több ezer évvel. A történet a viszonylagos béke időszakában kezdődik, amikor ismét megjelenik a gonosz, így Középfölde lakói kénytelenek vele szembenézni. A széria nagyszerűen bemutatja Középfölde történetét, és láthatjuk a sötét Sauron felemelkedését, a Hatalom Gyűrűinek megkovácsolását és az utolsó szövetséget a tündék és az emberek között. 

Az Idő Kereke

A Robert Jordan regénysorozata alapján készült sorozat egy varázslatos, ugyanakkor veszélyes utazásra hív mindenkit. Moirane Damodred egy aes sedai, vagyis egy női mágiahasználókból álló rend egyik tagja. Ez az Univerzumot mozgásban tartó Idő Kerekének hét állása közül a harmadikban található, de ott van a Föld múltjában és jövőjében is. Moiraine, és Őrzője, Lan egy faluba érkeznek, mivel megtudják, hogy sötétség seregei keresnek valakit, aki képes felvenni a harcot a világ pusztulását okozó Sötét Úrral szemben. Mivel nem tudja, ki lehet az, ezért magával visz pár fiatalt, hogy a bennük lévő képességek segítségével felvegye a harcot. 

Utódlás 

A sorozat kicsit kilóg a sorból, nem történelmi dráma, mivel napjainkban játszódik. Ám a drámából és rivalizálásból, összeesküvésekből nincs benne hiány. Logan Roy-nak, a Waystar Royco vezérigazgatójának egészségügyi állapota megromlik. A gyermekei Connor, Kendall, Roman és Shiv mind kötődnek valamilyen módon a vállalathoz, és ami még ennél is fontosabb, szeretik a hatalmat. Éppen ezért elkezdenek felkészülni az apjuk nélküli jövőre, és mindannyian megpróbálják megszerezni a vállalat vezetését, nem számít, milyen eszközt kell ehhez bevetniük. 

Az utolsó királyság

Ha a Trónok harcát és a Sárkányok házát is a csaták, politikai összeesküvések miatt kedveled, akkor az új kedvenc sorozatod a Netflix szériája lesz. A 9. század végén a mai Anglia még több kisebb királyságból áll. Az angolszász területeket rendszeresen dánok támadják meg és uralják. Ebben a világban él Uhtred, egy nemes elárvult fia, akit korábban elraboltak a skandinávok. A férfi nehéz döntés elé kerül, mivel választani kell a származási helye és az emberek között, akik felnevelték. A sorozatból öt évad készült, már az összes elérhető a Netflixen. 


 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves