Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Shōgun

Ezért az új Disney+ sorozatért rajong most mindenki, ezt kell tudni A sógunról

2024. március 04.

3 perc olvasás

ELLE

sorozat streaming Disney+ A sógun
Ezért az új Disney+ sorozatért rajong most mindenki, ezt kell tudni A sógunról
© IMDb

Új sorozat érkezett a Disney+-ra, a kritikusok szerint A sógun legalább olyan jó, mint a Trónok harca. 


Különleges dráma érkezett a Disney+-ra, ami mondhatni a nézettségi listák elején kezdett. A sógun már sok sorozatrajongót meghódított, ezért most összegyűjtöttük róla a legfontosabb információkat. A szériát sokan a Trónok harcához hasonlítják, hiszen a történet kifejezetten fordulatos, szövevényes, sok benne az összeesküvés, és véres jelenetekből sincs benne hiány. 

Miről szól A sógun? 

A sorozat az 1600-as években játszódik, Japánban. A sorozat főszereplője Lord Yoshii Toranaga, aki az életéért küzd, miután az ellenségei a régensek tanácsában összefogtak ellene. Nem sokkal később egy titokzatos hajóra bukkannak, amit egy angol kapitány, John Blackthorne kormányoz. A férfi olyan titkokat hozott magával Európából, melyek segíthetnek Toranagának leszámolni az ellenségeivel, és megváltoztatni a hatalmi helyzetet. Blackthorne a saját ellenségeivel is szeretne leszámolni, és megsemmisíteni a hatalmas befolyásukat. A két férfi élete elközben összefonódik egy tolmácséval. Toda Mariko egy titokzatos nemesasszony, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. 

Mi alapján készült A sógun? 

Könnyen lehet, hogy a cím ismerős, ez nem véletlen, mivel a sorozat James Clavell bestseller-regényén alapszik. A könyv 1975-ben jelent meg, azóta számos nyelve lefordították és nagy sikert aratott. A regényből készült már korábban film, de az nem aratott akkora sikert, mint ez a sorozat. 

Kik készítették? 

Magyarországon a Disney+ felületén érhető el a sorozat, ám eredetileg az FX számára készült. A sorozatot Justin Marks készítette, aki korábban dolgozott A dzsungel könyve feldolgozásán, illetve a Top Gun: Maverick című akciófilmen. Justin Marks nem egyedül készítette a szériát, mivel a feleségével, Rachel Kondóval dolgoztak együtt. 

Kik szerepelnek a sorozatban? 

A sógun főszereplője Hiroyuki Sanada, japán színész, aki korábban olyan filmekben játszott, mint a John Wick: 4. felvonás. A színész a harcművészetekben is remekel, így nem véletlenül választották őt a szerepre. A főbb szerepeket ezen kívül Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano és Hiroto Kanai alakítják. 

Hány részes a sorozat? 

Az első évad 10 epizódból áll, jelenleg két rész elérhető a Disney+ felületén. Hetente érkeznek az új részek, így érdemes még az elején bekapcsolódni. A széria minisorozatnak számít, így jelenleg úgy tűnik, nem lesz folytatás. Ennek ellenére még bármi megtörténhet. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves