Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ŐSZI PREMIEREK

Ezeket filmeket várjuk a legjobban a moziban ősszel

2023. szeptember 02.

5 perc olvasás

ELLE

Ősz mozik filmajánló filmpremier horror joaquin phoenix
Ezeket filmeket várjuk a legjobban a moziban ősszel
© IMDb.

Idén ősszel kihagyhatatlan filmekkel, és régóta várt folytatásokkal kényeztetik a mozik a filmek szerelmeseit.


Nem kell sokat gondolkodnod majd, hogy idén ősszel mit nézz a moziban. Olyan fantasztikus filmek lesznek, hogy előre betáblázhatod a következő hétvégéidet, mert kár lenne bármelyiket is kihagynod a listán szereplő filmek közül.

Az apáca 2 (mozi - szeptember 7.)

Ha apáca rajongó vagy, akkor igazi öröm lehet számodra, hogy 5 év után visszatér a Démonok között univerzum egyik remekműve! De minden horror rajongónak kihagyhatatlan élményt kínál a film, amiben egy franciaországi kolostorban ismét felüti fejét az ősi gonosz, Valak (Bonnie Aarons), hogy továbbszedje a lelkeket. Először is, egy papot meggyilkolnak, aztán egyre több természetfeletti dolog történik. Irene nővér (Taissa Famiga) hamar rájön: egykori ellensége jött vissza, aki elől nem menekülhet és vissza kell küldenie a pokolba. Nagyon hátborzongatónak ígérkezik a folytatás.

Bazi nagy görög lagzi 3. (mozi - szeptember 7.)

Hatalmasat szólt az író és rendező Nia Vardalos Bazi nagy görög lagzijának első két része, ami hosszú évek után végre folytatást kap! Portokalosék családfője elhunyt, de volt még egy utolsó kívánsága a szeretett famíliájához: térjenek haza Görögországba a gyökereikhez. Szóval az egész család felpakol, és hazaindul megkeresni a rokonokat, ami persze hatalmas kalandokat, rengeteg nevetést, szívmelengető pillanatokat ígér nekik is, és a nézőknek is.

Miután annyi minden történt (mozi - szeptember 14.)

Visszatér a nagysikerű sorozat az 5. és egyben utolsó résszel, amiben már tutira kiderül mi lesz a hős szerelmeseinkkel! Hardin (Hero Fiennes Tiffin) és Tessa (Josephine Langford) most még távolabb kerültek egymástól, közben a fiú alkotói válságban van, és nem bírja befejezni a könyvet, amire a fél világ vár. Ezért kiruccan kicsit Lisszabonba, ahol szokásához híven bajba keveredik, majd újra üldözni kezdi a szerelmével Tessát. Vajon happy end lesz a vége, vagy végleg elválnak útjaik?

Szeánsz Velencében (mozi - szeptember 14.)

Ha egy igazán zseniális krimit akarsz látni, akkor nem hagyhatod ki a finoman szólva is parás Szeánsz Velencébent az Oscar-díjas Kenneth Branagh rendezésében, aki a főszereplőt is alakítja, minden idők egyik legnagyobb detektívjét, Hercule Poirot-t, akinek ezúttal egy borzongató rejtélyt kell megoldania Velencében. A körülmények tényleg hallatlanul kísértetiesek és fel is merül a kérdés: vajon a természetfelettivel van dolga Poirot-nak, vagy van racionális magyarázat a történtekre? A Szeánsz Velencében misztikus thriller Agatha Christie Halloween és halál című regénye alapján készült.

Az ördögűző: A hívő (mozi - október 12.)

Ez az ősz más lesz, mint a többi! 50 éve készült el a legrémisztőbb és mára legikonikusabbá vált horrorfilm. David Gordon Green rendező feltámasztotta az eredeti Az ördögűzőt, egy még félelmetesebb verzióban. A történet középpontjában két lány áll, akik eltűnnek három napra az erdőben, és mikor visszatérnek, már nincsenek egyedül. Az egyik családapának, aki egyedül neveli a lányát, szembesülnie kell azzal, hogy a gonosszal van dolga, így megkeresi az egyetlen embert, aki már megküzdött a sötétség erőivel: Chris MacNeilt. Ő az a színésznő, akinek anno a lányát Regant megszállta a gonosz, és most ő igyekszik segíteni a szülőknek.

Dűne: Második rész (mozi – november 2.)

Dűne rajongók figyelem, érkezik a második rész! Folytatódik a távoli univerzumban az Arrakis bolygóért folytatott harc, mert mindenki a sivatagban bányászható fűszerre pályázik, ami lehetővé teszi a csillagközi utazást. Visszatér Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet), hogy bosszút álljon a családjáért, és megvívja a háborút a bolygóért. Vagy talán mégsem? Nehéz a szíve, mert választania kell: Csani (Zendaya) a szerelme mellett marad, vagy beteljesíti végzetét. Az egész univerzum sorsa ettől a döntéstől függ. Ahogy azt az első rész után elvárhatjuk: a második is hihetetlenül látványosnak ígérkezik!

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (mozi – november 16.)

Francis Lawrence, a franchise veteránja visszatért és elkészítette az Éhezők Viadala című sorozat előzményét, ami Suzanne Collins azonos című regényén alapul. Miközben megismerhetjük a viadal kialakulásának hátterét, a történet elsősorban a fiatal Coriolanus Snow-t (Tom Blyth) követi nyomon, aki elvállalja a tizenkettedik körzetet képviselő Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) mentorálását az Éhezők Viadalában.

Napóleon (mozi - november 23.)

Valószínűleg ez lesz az ősz leglátványosabb filmje! A totális siker olyan nagyságoknak köszönhető, mint amilyen Ridley Scott, a rendező, és a zseniális főszereplők:  Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby. Már az előzetesből kiderül, hogy Phoenix egymaga elviszi a hátán a sztorit, akire valósággal ráöntötték Napóleon szerepét. Egészen a fiatalkorától kezdve megismerhetjük a kiváló hadvezér életét. Megtudhatjuk, hogyan vált belőle élő legenda császárként, miközben végig támogatta őt a felesége, és egyetlen igaz szerelme, Josephine.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves