Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

9 film az igaz szerelemről, amelyek történetét valós események ihlették

2022. november 26.

5 perc olvasás

ELLE

filmajánló filmek igaz történet igaz szerelem
9 film az igaz szerelemről, amelyek történetét valós események ihlették
© IMDB

Amikor a mindent elsöprő és mindent kibíró szerelemről látunk filmeket, nehéz elhinni, hogy a valóságban is megtörténhetnek. Pedig ez a 9 igaz szerelemről szóló film igaz történeten alapul.


Néha hajlamosak vagyunk kételkedni a szerelemben, ám az ilyen filmek - amiket ráadásul valós események ihlettek -, képesek visszaadni a hitünket. Sajnos nem minden szép történetnek van boldog vége, de ettől nem lesznek kevésbé élvezhetőek. Mutatunk 9 igaz szerelemről szóló, szívmelengető filmet, amit maga az élet ihletett:

Az ifjú Viktória királynő (2009)

Egy évvel trónra lépése előtt a 17 éves Victoria Viktória találkozik a belga király unokaöccsével, Albert herceggel. Viktória az első pillantásra beleszeret Albertbe. Szerelmük őszinte és kölcsönös. Így a pár 1840-ben összeházasodott, és több mint 20 évig voltak boldogok voltak, mígnem Albert betegségben meghalt. Ez a film azt az időszakot mutatja be, amikor a pár kapcsolata elkezdődött, és ahogyan megküzdöttek együtt a nehézségekkel.

Manolete (2008)

Ez a szerelmi történet az 1940-es években játszódik. Manuel Laureano Rodríguez Sánchez volt a legnépszerűbb és legkeresettebb torreádor, akinek küzdelmei több ezer nézőt vonzottak. Amikor megismerkedett és beleszeretett a botrányos színésznőbe, Lupe Sino-ba, a hírneve sokat csorbult. Azt mondták, hogy tönkretette Manolete tehetségét, de valójában csak attól tartottak, hogy a munkája előbb-utóbb megöli. A torreádornak ezután választania kellett a szerelme és a békés élet, valamint a hivatása között.

Sorsjegyesek (1994)

Charlie Lang felesége az a fajta ember, aki imádja a pénzt. Ugyanakkor Charlie-nak, mint rendőrnek, nem jutott sok belőle, és egy nap még néhány dollárja sincs arra, hogy borravalót hagyjon egy kedves pincérnőnek. De van egy lottószelvény a zsebében, így megígéri a lánynak, hogy ha nyer, a felét odaadja neki. Végül a rendőr 4 millió dollárt nyer. Érdemes megemlíteni, hogy a két főszereplő közötti románc kissé túlzás, de az ígéret, hogy a nyeremény felét odaadja, valós volt.

Rögtönzött szerelem (2017)

Ezt a filmet maguk a szerelmesek készítették. Saját kapcsolatuk története ihlette őket. Egyik műsora során egy stand-up komikus, Kumail Nanjiani találkozik a fiatal amerikaival, Emily Gordonnal, és beleszeret. Kumail konzervatív pakisztáni családból származik, és elvárják tőle, hogy egy muzulmán lányt vegyen el. Ám minden nehézség ellenére, végül meglelik együtt a boldogságot.

Halhatatlan kedves (1994)

Ludwig van Beethoven meghal, és az ügyvédje pedig szokatlan problémába ütközik: a zeneszerző egész vagyonát egy „halhatatlan kedvesre” hagyta. Beethoven titkárának, Anton Schindlernek tehát ki kell derítenie, ki ez az örökösnő. Láthatjuk a zeneszerző legkiemelkedőbb szerelmi történeteit, és megismerjük azokat a nőket, akik a zenéjét inspirálták. A film Beethoven belső konfliktusait és imádott múzsáját mutatja be.

Az új világ (2005)

A népszerű Disney mese élőszereplős változata. Ez a John Smith kapitány könyvein alapuló történelmi dráma leírja, hogyan hódították meg a keleti partot és találkoztak az indiánokkal. A főszereplők a főnök kedvenc lánya, Pocahontas és az ambiciózus John Smith, akinek sorsa összefonódik, és egymásba szeretnek. Johnnak azonban hamarosan tovább kell állnia, hogy új földet keressen, így az indián hercegnő élete ismét fenekestül felfordul.

Egy csodálatos elme (2001)

Ez az életrajzi film a Nobel-díjas John Forbes Nash amerikai matematikus életét mutatja be. Miközben a játékelméletén dolgozik, Nash a paranoid skizofrénia jeleit mutatja, amit hallucinációk kísérnek. Betegsége egyre előrehaladottabb, és veszélyeztetni kezdi a munkáját és házasságát. Feleségét, Alicia-t megdöbbentette ez a hír, de túlságosan szereti férjét ahhoz, hogy elengedje, ezért kitart mellette.

Az 50 első randi (2004)

A nőcsábász Henry Roth beleszeret Lucy Whitmore-ba, egy bájos szőke nőbe. De kiderül, hogy Lucy az amnézia ritka formájától szenved. Minden reggel elfelejti, mi történt vele egy nappal korábban. Henry nem akarja elengedni és minden nap találkozik vele, így elnyeri a bizalmát.

Ha minden igaz, a filmet Michelle Philpots története ihlette, aki 1994-ben két autóbaleset után amnéziás lett. A különbség az, hogy férjével még az amnézia előtt találkozott, így nem kellett minden nap elnyernie a szívét. Azonban állandóan emlékeztetnie kell, hogy házasok, és cetlik segítségével mesélte el neki életük történetét.

Fényes csillag (2009)

Ez a film John Keats angol romantikus költőről szól, akinek nem volt könnyű az élete. 15 évesen elveszítette szüleit, ami befolyásolta élete alakulását. Később szegényes és beteg ember lett belőle. A film a költő életének utolsó három évét mutatja be, amikor rájön, hogy haldoklik, de aztán hirtelen megtalálja élete párját: Fanny Brawne-t.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves