Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

A 10 legjobb film és sorozat az angol királyi családról

2022. szeptember 11.

6 perc olvasás

Wadolowski-Balogh Orsolya

angol királyi család filmajánló filmek sorozatok brit uralkodócsalád
A 10 legjobb film és sorozat az angol királyi családról
© IMDb

Egytől egyig igaz történetek, amelyek szívszorítók, felkavaróak és drámával telik. Ha lenyűgöznek és ellenállhatatlanul vonzanak az angol kirláyi család sztorijai, imádni fogod ezeket a filmeket és sorozatokat!


Rengeteg gyönyörű, dicsőséges, valamint megható, és háborús történet is van, ami az angol királyi család egyes jelentősebb fejezeteiről vagy éppen személyeiről szól. De mind körül ez a 10 film és sorozat tűnik ki a legjobbnak.

A Korona (2016)

A nagy port kavaró, de végtelenül izgalmasra varázsolt sorozat Erzsébet királynő életét mutatja be a fiatal korától, pontosabban a koronázásától kezdve. A zseniális, megdöbbentő  drámasorozat egészen más szemszögből mutatja be a királynőt, a családját, és a személyes megpróbáltatásait. Habár két évadonként lecserélik teljesen szereplőket, - az első kettőben Claire Foy alakítja Erzsébet királynőt, és Matt Smith Fülöp herceget, a 3-ban és 4-ben Olivia Colman és Tobias Menzies - a színészi játék és a hitelesen bemutatott történetek mindenért kárpótolják az embert.

A király beszéde (2010)

A király beszéde nem véletlenül söpört be annyi Oscart-díjat. Colin Firth is megérdemelte az övét, mert páratlanul játssza VI. György brit királyt, aki II. Erzsébet apja volt. Megható és szívszorító, ahogy a király küzd magával, mert úgy érzi, nem érdemli meg a trónt, és képtelen nyilvános beszédet tartani a dadogása miatt. De szerencsére kihúzza őt a bajból Lionel Logue (Geoffrey Rush), aki nemcsak a király hangját, hanem méltóságát is visszaadja!

Tudorok (2007)

Szerelem, szex, háború, dráma. Minden van a Tudorokban, ami függővé teheti a nézőt. A  sorozat a fiatal VIII. Henrik (Jonathan Rhys-Meyers) koronázástól veszi kezdetét, és az egész életét bemutatja. Tele van fordulatokkal, ármánnyal és szenvedéllyel a történet, kezdve azzal, hogyan fúrja ki az első feleséget, Katalint Boleyn Anna (Natalie Dormer). Az örökös udvari civakodás és háborúskodások közepette Henrik hat feleséget fogyasztott el.

Az ifjú Viktória királynő (2009)

Történetünk azzal veszi kezdetét, hogy az ifjú Viktória hercegnő (Emily Blunt) megörökli a trónt. Ezzel a 18 éves lány mindjárt kivirágzik, lerázza magáról a béklyóit, anyja örökös ellenőrzésével együtt. Köszöni, nem kér abból, hogy az anyja legyen a régens, a kezébe veszi az ország irányítását, és remekül csinálja! Koronázását követően rövidesen összeházasodik unokatestvérével, Albert herceggel (Rupert Friend), akivel szívből szereik egymást. Igazán gyönyörű, megindító és romantikus film!

Elizabeth (1998)

Úgy tűnik, az Erzsébetek mindig a történelem nagyjai lettek, hiszen I. Erzsébet is legendás lett. Cate Blanchett nagyszerűen alakítja VIII. Henrik törvénytelen gyermekét, aki 1558-ban lépett a trónra. Egy igen nehéz időszakban vette át az irányítást, a legnagyobb intrika közepette, mégis felvirágoztatta az országot, amiről már az Elizabeth: Az aranykor szól (2007). Közben persze betekintést kapunk a magánéletébe, és egy beteljesületlen szerelmi szál részleteibe.

A két királynő (2018)

Ezúttal a dráma középpontjában az erős és méltóságteljes Stuart Mária (Saoirse Ronan) áll, és az ő életét követhetjük nyomon. 16 évesen francia királyné lesz, de 18 évesen megözvegyült, és utána visszatér a hazájába, Skóciába, hogy megszerezze a trónt, amiért bizony háborút indít. Ám akkor már javában I. Erzsébet (Margot Robbie) uralkodik, és a kettejük harcát láthatjuk. Két végletekig elszánt, vérbeli alfanő csatájáról szól a film.

Viktória királynő és Abdul (2017)

Judi Dench kétszer is eljátszotta Viktória királynőt, először a Botrány a birodalomban (1997) c. filmben, amelyben az özvegy királynő közeli kapcsolatot alakít ki John Brownnal. A Viktória királynő és Abdulban pedig az Arany Jubileumra érkező fiatal indiai tisztviselővel barátkozik össze. Mindkét film arról szól, hogy a család nem nézi jó szemmel a királynő barátkozásait. Például, amíg elmélyül a baráti viszonya Abdullal, fokozatosan megromlik a kapcsolata a családdal, és a politikusokkal is. A színésznő mindkét esetben egy hihetetlenül karakán Viktóriát mutat be nekünk, és a királynő barátságai nagyon szívet melengetően vannak ábrázolva.

A kedvenc (2018)

Az a jó ebben a filmben, hogy a pazar színészi alakítások mellett többször is mosolyt csal az ember arcára a humorosan ábrázolt történet. A 18. század eleji Angliában járunk, ahol Anna királynő (Olivia Colman) foglalja el a trónt, de mivel meglehetősen törékeny, egy közeli barátja, Lady Sarah Malborough (Rachel Weisz) kormányozza az országot. Majd érkezik egy új szolgáló, Abigail (Emma Stone), aki összemelegedik Lady Sarahval majd magával a királynővel, mivel egyetlen célja van: visszakapni az elvesztett hatalmát.

A királynő (2006)

Azt mondják, sosem rajongott a királyi család Dianáért, és a halálakor II. Erzsébet (Helen Mirren) a családdal együtt nem jelent meg a nép előtt. A film azt a drámai, feszültséggel teli hetet öleli fel, amikor a hercegnő elhunyt. Viszont a visszahúzódó magatartásuk rossz fényt vetett rájuk, de a segítségükre sietett az óriási népszerűségnek örvendő, frissen megválasztott miniszterelnök, Tony Blair (Michael Sheen). Azt is hozzá kell tenni, nem véletlenül kapott Helen Mirren Golden Globe-ot, és az Oscar-díjat is a szerepért, mert nagyon karakteres királynőt alakított!

Spencer (2021)

Rengeteg film készült Diana hercegnőről, és amit nem lehet kihagyni a listáról, az a remekbe szabott Spencer, amelyben a hercegnőt elképesztően hitelesen, és érzelemteljesen alakítja Kristen Stewart. A filmben a Károly herceggel (Jack Farthing) való házassága már rég tönkrement, és napi terítéken vannak az afférjaik meg a válásuk. Mindennek ellenére, a család lelkesen készül a sandringhami kastélyban a szokásos karácsonyi összejövetelre, ami végül sorsfordítónak bizonyult.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves