Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HORROR FILMEK

Horrorfilmek, amik igaz történeten alapulnak 

2023. április 15.

4 perc olvasás

ELLE

filmajánló horror horrorfilm igaz történet
Horrorfilmek, amik igaz történeten alapulnak 
© IMDb.

Akad néhány horrorfilm, ami esetén nem a filmkészítőket illeti a dicséret a jó sztoriért, hanem a valóságot. Bármennyire is sokkoló legyen, de ez az igazság: a cikkben található filmek igaz történeten alapulnak.


A legtöbb horrorfilm végén nyugodtan fellélegezhetsz: „Hú, de jó, hogy ez csak kitaláció." Csak éppen nem ennél a 10 horrorfilmnél, ugyanis ezek egytől egyig igaz történetek, és emiatt tízszer ijesztőbbek.

Kísértő múlt (2021)

Ez a horror-thriller egy fiatal nőt követ nyomon, aki otthagyja Manhattant, hogy férjével egy kisvárosba költözzön. De nem számított arra, új otthonuk baljós titkokat rejteget. Noha Elizabeth Brundage fikciós regényén alapul, a regényt valójában Brundage valós élményei ihlették, aki szembenézett a természetfelettivel.

A rettegés háza (2005)

A klasszikus 1979-es film remake-jét, az Amityville-i horrort a Lutz-család állítólagos élményei ihlették. A filmben egy házaspár úgy dönt, hogy házat vesznek Amityville-ben, jelentős kedvezménnyel, miután az egykori bérlő 13 hónappal azelőtt lelőtte ott családja hat tagját, és ahogy az várható is, újabb hátborzongató, paranormális események következnek be.

A texasi láncfűrészes (2003)

Az 1974-es eredeti remake-je, A texasi láncfűrészes egy valódi gyilkos, Ed Gein - ismertebb nevén Bőrpofa - cselekedeteire épül, aki megcsonkította áldozatainak testét, és a bőrükből maszkot, valamint számos egyéb használati tárgyat készített. A filmkészítők egy több részből álló sorozattal álltak elő a rajongóknak.

Kísértetjárás Connecticutban (2009)

Állítólag Carmen Snedeker és családja igaz történetén alapul ez a horrorfilm, a kitalált Campbell-családdal, akik amint beköltöznek egy házba (ami korábban ravatalozó volt), félelmetes természetfeletti jelenségek szemtanúi lesznek.

Szellemek háza (2018)

Helen Mirren egy lőfegyvergyártó özvegyeként szerepel a Szellemek házában, aki azt hiszi, hogy olyan emberek szellemei kísértik, akiket férje cégének puskái öltek meg. A kastély, amelyben él, egy valós helyen épült, Winchester Mystery House néven. A Mirren által alakított nő állítólag 38 évet töltött a szellemek útmutatása alapján építkezéssel és felújítással a jóvátétel reményében.

Távozz tőlem, Sátán! (2014)

Úgy hangzik, mint egy jó vicc, de valójában ez a film cselekménye: egy zsaru és egy pap összefog, hogy szembeszálljanak a természetfelettivel. A magát „démonológusnak” valló Ralph Sarchie - Beware the Night című memoárján alapul a sztori, ami állítólag igaz és félelmetes történeteket mesél el.

Démonok között (2013) 

A Démonok között főszereplője Patrick Wilson és Vera Farmiga, akik szellemvadászokat alakítanak, egy családnak próbálnak segíteni. A vadászok, Ed és Lorraine Warren valóban éltek, akárcsak a Perron-család, akiknek segítettek. A film 2016-os részében Warrenék a Hodgson-családnak segítenek, akik az 1970-es években tapasztaltak durva szellemtevékenységet az angliai Enfieldben. A filmsorozat 2021-es része Arne Cheyenne Johnson hírhedt gyilkossági pere körül forog 1981-ben, mivel a vádlott azt állította: megszállta az ördög.

Annabelle (2014)

A Démonok közöttben is látható a hátborzongató porcelánbaba. Bár a film nem pontosan követi az igaz történetet, de a szellemvadász Warrenek azt állították: van egy olyan baba a birtokukban, ami magától mozog, és hihetetlen dolgokra képes. Mivel hozzácsapódott egy szellem, elzárták egy biztos helyre, hogy ne árthasson másoknak. Ebből a sztoriból is született még két Annabelle-film.

Ördögűzés Emily Rose üdvéért (2005)

A film címszereplője egy 19 éves lány, aki egy ördögűzés következtében hal meg, és a sztori középpontjában az azt végrehajtó pap pere áll. Emily története Anneliese Michel, egy német lány 1976-os valódi esetén alapul, aki 23 évesen éhen halt, miután 67 ördögűzést hajtottak végre rajta, hogy megszabadítsák őt a feltételezett démonjaitól.

Démoni doboz (2012)

Jeffrey Dean Morgan és Kyra Sedgwick egy házaspárt alakítanak. A lányukat lenyűgözte egy antik fadoboz, amit egy udvari vásáron találtak. Természetesen kiderül, hogy a doboz szellemeknek ad otthont, és miután kinyitották, elszabadult a pokol.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves