Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sírás

7 sorozat Netflixen, amitől garantáltan könnyek szöknek a szemedbe

2022. november 30.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

Netflix sorozat ajánló sírás
7 sorozat Netflixen, amitől garantáltan könnyek szöknek a szemedbe
© Fotó: IMDb.

A Netflix az elmúlt években rengeteg jó drámát készített, most összegyűjtöttük azokat, amelyeket garantáltan előcsalogatnak pár könnycseppet. 


Bár a Netflix remek thrillereket, és horrorokat tud készíteni, a drámákról sem szabad elfeledkezni. Rengeteg rejtett kincs található a streaming szolgáltató felületén, most megmutatjuk azokat, amelyek megérintik az ember lelkét

Ezek a legérzelmesebb sorozatok a Netflix felületén

A felsorolás igazán változatos, és sokféle műfaj képviselteti magát. Az alábbi alkotásokban egy biztosan közös, könnybe lábad tőlük mindenkinek a szeme. 

Halott vagy 

A Halott vagy egy feketekomédia két gyászoló nőről, akik között különleges kapcsolat alakul ki. A sorozat nagy közönségkedvenc, hiszen olykor vicces, míg máskor kifejezetten szomorú. Eddig három évad készült belőle. 

Édes magnóliák 

A sorozat egy csodás, szinte festői kisvárosban játszódik, és három barátnő életét követi nyomon. Minden tökéletesnek tűnik, amíg az egyiküket meg nem csalja a férje. Ekkor felborul minden, és rádöbbennek, hogy a barátságuk az egyedüli, ami állandó. Az Édes magnóliák roppant szerethető sorozat, ami tökéletesen kikapcsol mindenkit.  

Orange is the New Black

A szériát sokan ismerik, hiszen egy időben ez számított a Netflix legnépszerűbb sorozatának. A középpontjában egy női börtön áll, ahova épp beköltözik Piper, akit 15 hónapra ítéltek drogcsempészésért. Túl kell élnie a börtönt, miközben rengeteg nehézséggel szembesül. A sorozat egyszerre drámai és vicces. 

13 okom volt

A 13 okom volt a népszerű tiniregényből készült, ám a témáját tekintve sokkal inkább a felnőtteknek szól. Egy középiskolában játszódik, a középpontjában pedig egy Hannah nevű lány áll, aki öngyilkos lett. Csupa aktuális témát dolgoz fel, szó esik az iskolai bántalmazásokról, a depresszióról és még sok másról. A kritikusok főként az első évadot szokták kiemelni, az sikerült a legvalóságosabbra. 

After Life – Mögöttem az élet

A sorozat egy angol dráma, amiben van pár komikus elem. Egy újságíróról szól, aki a felesége halála után nem találja a helyét, és szinte mindenki eltaszít magától, aki megpróbál neki segíteni. A környezete próbálja jobb emberré tenni, miközben ő önmagát bünteti. 

Lányok a vonalban

A sorozat négy nő életét követi nyomon, akik 1928-ban elkezdtek dolgozni Madridban, a telefontársaságnál. A személyes történetük viszi előrébb a szálakat, hiszen mindenkinek nyomos oka van arra, hogy elvállalta a munkát. A spanyol dráma rávilágít a női lét nehézségeire, és azokra a problémákra, melyekkel szembesülniük kellett a nőknek az 1920-as években. 

Hihetetlen

Az igaz történet alapján készült sorozat egy nyomozást dolgoz fel. Az eset még 2010-ben történt, a főszereplő tinédzsert azzal vádolják, hogy csak kitalálta a nemi erőszakot, és hazudott a rendőröknek. Marie kálváriája szinte sokkoló, ám szerencsére kap megfelelő segítséget. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves