Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BIZTONSÁGOS NYARALÁS

Az első dolog, amit mindig meg kell tenned, ha a hotelszobádba érsz

2023. április 23.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

hotel utazások lakosztály utazás biztonság szálloda
Az első dolog, amit mindig meg kell tenned, ha a hotelszobádba érsz
© Shutterstock

A legtöbben nem is gondolnak rá, de a biztonsági szakemberek szerint létfontosságú ezt a dolgot megtenni, amint belépsz a hotelszobádba! 


Nincs is jobb érzés egy fárasztó utazás után megérkezni a tökéletes hotelszobába, hogy aztán a pihe-puha ágyban töltött pihenés után szabadon fedezhesd fel a környéket. Mielőtt azonban kényelembe helyeznéd magadat és elindulnál kalandozni, fontos, hogy betarts néhány alapvető biztonsági szabályt: a szakemberek szerint a következő elővigyázatos óvintézkedést például mindig, mindenkinek be kellene tartania, mikor a hotelszobájába ér – különösen akkor, ha szólóban, egyedül utazik az illető.

A hotelszobába érve MINDIG ÉRDEMES EZT A DOLGOT BETARTANI

A következő biztonsági trükköt egy egykori légiutas kísérő találta ki annak érdekében, hogy még a kifejezetten veszélyes országokban is a legnagyobb biztonságban érezhesse magát, mikor magára csukja a hotelszobája ajtaját. A trükkje rendkívül egyszerű: nem kell hozzá más, mint egy bőrönd, ami már alapból megtalálható a legtöbb utazónál!

Miután kinyitom a hotelszobám ajtaját, kitámasztom azt a bőröndömmel. Ezek után feltérképezek és ellenőrzök minden olyan lehetséges helyet, ahová elbújhat egy illetéktelen ember

– mondja a légiutaskísérő, aki mindig a kitámasztott, nyitott ajtónál ellenőrzi az ágy alját, a szekrényt, az erkélyt, a függönyök mögötti területet, valamint a fürdőszobát és (ha van) a többi helyiséget is annak érdekében, hogy senki ne bújhasson el a szobájában.

A BIZTONSÁGI SZAKEMBEREK SZERINT LÉTFONTOSSÁGÚ LEHET EZ AZ ÓVINTÉZKEDÉS

A légiutas kísérő azután találta ki saját magának ezt az óvintézkedést, miután egyszer, már fehérneműre vetkőzve döbbent rá, hogy még takarítják a szobáját, a takarító pedig a fürdőszobában, a legnagyobb csendben serteperélt. Állítása szerint teljesen kiszolgáltatott volt abban a helyzetben és csak a takarítóra volt bízva, hogy mi történik vele.

Azóta mindig kitámasztom a hotelszobám ajtaját, hogy gyorsan ki tudjak menekülni, ha szükséges. Még nem volt rá szükség, de ne is legyen soha!

– mondja a stewardess, akinek trükkjét a biztonsági szakemberek is erősen javasolják, különösen azok számára, akik gyakran utaznak egyedül, szólóban, azt is hozzátéve, hogy soha, senkinek sem szabad elárulni a pontos szobaszámot és hotel nevét. Állításuk szerint ezzel a két biztonsági óvintézkedéssel sok bűncselekmény lenne megelőzhető, betartásukat ezért mindenkinek javasolják.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves