Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Éjszakai probléma

A ráknak ezt a fontos jelét sokan nem ismerik fel a kánikula miatt

2024. július 09.

2 perc olvasás

ELLE

betegség kánikula rák tünet
A ráknak ezt a fontos jelét sokan nem ismerik fel a kánikula miatt
© Shutterstock

A rák egyik legfontosabb jeléről muszáj beszélni. 


A rák több fajtájánál tünet lehet az éjszakai izzadás. A probléma az, hogy a nyári nagy melegben sokan úgy gondolják, hogy csak a kánikula miatt vannak álmatlan éjszakáik a kellemetlen izzadás miatt. Azonban súlyos betegség jele is lehet, éppen ezért fontos tisztában lenni a dolgokkal. 

Erre figyelmeztetnek az orvosok 

Dr. Suhail Hussain, háziorvos fontos dologról számolt be:

Az éjszakai izzadás gyakori jelenség, és sokkal valószínűbb, hogy olyan forró, ragacsos éjszakákon fordul elő, mint amilyeneket most tapasztalunk

–  kezdte a szakember. 

Az ilyen tünetek jelentkezését azonban nem szabad egyszerűen azzal elintézni, hogy "Ó, hát csak meleg van odakint"

– tette hozzá. 

Fontos tudni,hogy az éjszakai izzadás lehet valami komolyabb dolog jele, például súlyos fertőzések, a menopauza vagy akár a rák is állhat a háttérben. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, de ha a probléma egy ideje fennáll, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni. Daganatos megbetegedések, konkrétan a Hodgkin- és a non-Hodgkin-limfóma is vezethet éjszakai izzadáshoz. 

Így lehet megkülönböztetni 

A rákos megbetegedéssel összefüggő izzadás általában átázik - szó szerint. Felébredhetünk úgy, hogy a pizsamánk és az ágyneműnk izzadságtól csuromvizes. Ez azonban a meleg miatt annyira nem jellemző, különösen akkor, ha használunk légkondicionálót vagy ventilátort, valamint az ablakokat is nyitva hagyjuk kánikula idején. Szintén figyelmeztető jel, hogy a betegeknél a hidegebb időjárásban is megmarad ez a kellemetlen tünet. Az orvosok nem győzik hangsúlyozni, hogy fontos a kivizsgálás, hiszen a korai diagnózis sok esetben életmentő lehet. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves