Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dekoráció

Mikor díszíted fel a karácsonyfát? – Sokat elárul a személyiségedről

2022. november 30.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

Dekoráció karácsonyfa karácsony személyiségtípusok személyiség dekorálás
Mikor díszíted fel a karácsonyfát? – Sokat elárul a személyiségedről
© Fotó: Getty Images

Egy pszichológus elárulta, hogy sokat elárul az ember személyiségéről az, hogy mikor díszíti fel a karácsonyfát és a lakást. 


Sokszor szinte apróságokból is lehet következtetni az személyiségre. Ilyen például az, hogy miként viszonyul valaki a karácsonyi dekorációhoz

Ezt árulja el a személyiségről a karácsonyi dekoráció 

Régóta vita folyik arról, hogy mikor ideális elkezdeni a karácsonyi dekorálást. Azon pedig még manapság is sokan meglepődnek, ha valaki december elején felállítja a karácsonyfát. Dr. Carmen Harra pszichológus elmondta a DailyMailnek, hogy mit árulnak el a belsőről a dekorálási szokások. 

Már november előtt kész a dekoráció

A pszichológus szerint, azok, akik már októberben elkezdik a készülődést szeretnek mindent hamarabb elintézni, és terv szerint haladnak. Ez sokszor megjelenik a bevásárlásnál is. A magánéletükre ez úgyszintén igaz, legtöbbször jól szervezettek, és egy lépéssel mindig mások előtt járnak. 

Ám a szakember figyelmeztet, hogy ennek ellenére vigyázni kell arra, hogy a karácsony ne egy elvégzendő feladat legyen a listáról, fontos megélni a pillanatot

November végén, vagy decemberben kerülnek fel a díszek

Azok, akik november közepén vagy december elején készítik el az ünnepi dekorációt kifejezetten az optimisták táborát erősítik. Terveket szőnek, álmodoznak, miközben apránként elkészítik a tökéletes ünnepi dekorációt, amiben aztán sokáig gyönyörködhetnek. 

Az ebbe a csoportba tartozó emberek szeretik a dolgokat még a határidő előtt befejezni, hiszen így akár még változtathatnak is a terveken. A magánéletben reális döntéseket hoznak, és nem szeretik halogatni a dolgokat. 

Karácsony előtt egy héttel kerülnek fel a díszek

Azok, akik későn kezdenek neki a dekorálásnak sok esetben nem várják túlzottan az ünnepi időszakot, és ezt is csak kötelességnek tekintik, amit el kell végezni. Igyekeznek megtartani a hagyományokat, de már nem lelkesednek annyira az ünnepért, mint korábban. 

Erre a típusra jellemző a halogatás, ami a magánéletben úgyszintén megmutatkozik. Sokszor az utolsó pillanatban végeznek a rájuk bízott feladatokkal. 

Nincsenek díszek

A pszichológus szerint, akik nem díszítenek, nem szeretik túlságosan az ünnepet. Úgy érzik, hogy nem éri meg az erőfeszítéseket. Sokszor ennek a hátterében valamilyen traumatikus élmény áll. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves