Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

XMAS

Ilyen mesebeli lett idén a Fehér Ház karácsonyi dekorációja

2022. november 30.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

Dekoráció karácsonyfa karácsony ünnepi dekoráció Fehér Ház Jill Biden
Ilyen mesebeli lett idén a Fehér Ház karácsonyi dekorációja
© Fotó: instagram/@flotus

Jill Biden végre megmutatta, hogy a Fehér Ház idén milyen különleges dekorációt kapott. 


Az amerikai first lady egyik kiemelt feladata minden évben a Fehér Ház dekorációjának a kiválasztása. Jill Biden hónapokkal ezelőtt elkezdte az elemek megtervezését, így született meg a We the People tematika, ami idén az embereket és az amerikai értékeket állítja a középpontba. 

Ünnepi pompában ragyog a Fehér Ház 

A Fehér Ház karácsonyfája pár nappal ezelőtt érkezett meg, így már sejteni lehetett, hogy Jill Biden hamarosan megmutatja a dekorációt. A first lady a We the People névre keresztelte a témát, amiről a következőket mondta. 

Idén az ünnepek alatt, a Fehér Házban reméljük, hogy megragadhatjuk azt a szellemet, ami Amerika eszméjében egyesül: Mi az Emberek. Ahogy az országunk az ünnepekre összegyűlik, a tradíciók eltérőek, de a közös amerikai értékeink – a lehetőségbe vetett hit, az optimizmus és az egység – minden évszakban változatlanok. A látogatók minden szobában emlékezhetnek arra, hogy mi köt össze minket az ünnepek alatt, és egész évben. 

Idén 77 karácsonyfát, 25 koszorút, és nagyjából 80 000 égőt helyeztek el a házban. Elkészült a Fehér Ház kicsinyített mása mézeskalácsból. A cukrászmesterek kivételesen megsütötték a philadelphiai Independence Hall makettjét is. 

A tematikához illeszkedve a Fehér Házban kiállították a Függetlenségi nyilatkozat egyik példányát, amit 1845-ben nyomtattak. 

Az ünnepi dekorációban felbukkannak a Biden-család hagyományai is. Ilyenek például a kandallón elhelyezett zoknik, amiket mindig narancssárga cérnával kötnek meg. Ez a tradíció a first lady nagyanyjától származik.

A ház dekorációját 150 önkéntes készítette el, és egy hetet vett igénybe, amíg minden a helyére került


Via
 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves