Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONY

A legjobb karácsonyi vásárok Európában, amikről lehet, nem is tudtál

2022. november 26.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

budapest karácsonyi vásár prága berlin advent Brugge
A legjobb karácsonyi vásárok Európában, amikről lehet, nem is tudtál
© Shutterstock

Fedezd fel Európa varázslatos karácsonyi vásárait!


Ugyan a budapesti tavaly elnyerte a legszebb európai karácsonyi vásár elismerést és a dobogós, bécsi is nagyon közel van, érdemes felfedezni más európai kincsesdoboz városokat, ahol lenyűgöző forgatag várja a látogatókat. Útra fel!

Prága, Csehország

Ha télen a cseh fővárosban jársz, mindenképpen próbáld ki a grogot, ami rumból, vízből, cukorból és citromból készült likőr és igazi helyi jellegzetesség. A prágai karácsonyi vásárt az Óváros téren, a Miasszonyunk templom és az Asztronómiai óra ikertornyainak ölelésében találjuk. A bódék között sétálva érdekes fújt üvegdíszeket vásárolhatunk és ízelítőt kaphatunk a helyi gasztronómiából egy kis fokhagymás sajtos kenyérrel és svařák-kal, vagyis a forralt bor cseh változatával. Az Óváros terén egyébként birkákákkal, kecskékkel és szamarakkal is találkozhatunk ebben az időszakban. 

Nyitva: november 26-tól január 6-ig.


Tallinn, Észtország

Évente több, mint félmillió látogató nem tévedhet, amikor erre a középkori hangulatú, észak-európai karácsonyi vásásárra jön. A Tallinn-i piac egyik legnagyobb vonzereje, hogy földrajzi elhelyezkedéséből adódóan szinte mindig van hó a városban, ami porcukorként fedi be az épületeket. Igazi téli csodaország! Ha elég hideg van, még a város befagyott folyóin is korcsolyázhatunk.  Az élményen és látványon túl, a gyönyörű portékák miatt is érdemes ide látogatni, amiket 60, fából készült, virágokkal díszített stand kínál a város főterén.

Nyitva: november 25-től január 8-ig.


Berlin, Németország

Ha modern és változatos karácsonyi vásár hangulatra vágysz, irány Berlin, ahol több tucat kisebb piac vár, olyan is, amit a háziállatoknak szánnak. Ha közülük a legszebbet keresed, menj a Charlottenburg Palota mellé, ahol kézműves portékák, ruhák, ékszerek és persze vásári ételek várnak nagy választékban. Ráadásul fűtött is, hogy ne kelljen dideregni válogatás közben! 

Nyitva: körülbelül november 21. és január 1. között.


Brugge, Belgium

“Észak Velencéje” egész évben gyönyörű, de télen a belga város hangulata mindent felülmúl. A karácsonyi vásár a Markt és a Simon Stevinplein téren található, ahol mindenféle üzlet és stand várja a vásárolni vágyókat, sőt, még egy fényekkel gazdagon díszített korcsolyapálya is. A karácsonyi vásár főattrakciója mégis a “The Light Experience Trail”, ami minden este egy nyolc fényinstallációt bemutató túrára hív ikonikus helyszíneken keresztül.

Nyitva: november 25-től január 8-ig.


Metz, Franciaország

Talán kevesen nem tudják, de az északnyugat-franciaországi Metz városának karácsonyi vásárát a legszebbek között tartják számon a világon. Egyik nagy vonzereje a "Sentiers des Lanternes", ami egy 400 világító lámpással szegélyezett, a városon át vezető útvonal, amin manókkal és más karácsonyi lényekkel, szereplőkkel is találkozhatunk. Maga a karácsonyi vásár a város lenyűgöző gótikus stílusú katedrálisa mellett található.

Nyitva: november 18-tól december 30-ig.


Edinburgh, Skócia

A skót főváros karácsonyi díszben, ha lehet, még varázslatosabb. Fő piaca a Princes St. Gardens területén található, de városszerte több meglepetés is vár még ránk: ovális jégpálya, manóműhely, karácsonyfa labirintus, fajátékos standok, Harry Potter... Ha karácsony után is maradunk még a városban, az év végén a skót Hogmanay fesztivál tűzijátékkal, fáklyás felvonulással kápráztatja el a látogatókat. 

Nyitva: november 18-tól január 6-ig.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves