Az Instagramon egymást érik a fotók az alaposan megpakolt hidegtálakról – főzőtudás nélkül is egyszerűen elkészíthetők, és egy nagyobb társaságot is jól lehet lakatni velük. Ehhez hoztunk most praktikus tippeket.
Nem túlzás azt állítani, hogy a közösségi reneszánsz időszakát éljük, így újra hódít a finger food. A különféle sajtokból és felvágottakból álló hidegtálat bevetheted előételként egy könnyű vacsora előtt, de egy péntek esti koccintás mellé is jó választás. Gyerekjáték elkészíteni, a hozzávalók többsége valószínűleg már ott lapul a hűtőszekrényben, csak egy szabály van: csipegessetek bátran!
A két alapvető hozzávaló a sajt és a felvágottak – minél többféle változatot szerzel be, annál lenyűgözőbb lesz a végeredmény. Rendezd el a tálcán a sajt-, szalámi-, sonka- és kolbászszeleteket, aztán díszítsd őket a kedvenceiddel. Jöhet mellé aszalt gyümölcs (barack, áfonya, mazsola, szilva stb.), olívabogyó, sós perec vagy egyéb ropogtatnivaló. Kínálhatsz hozzá szezonális friss gyümölcsöket, a spanyolos ízekhez jól passzol például a dinnye, az alma pedig remek párost alkot a sajtokkal. Ha kiadósabb hidegtálat készítenél, vágj hasábokra friss zöldségeket is. És ne feledkezz meg a mártogatósokról sem: humusz, joghurtsajt (labneh), házi majonéz, tapenád vagy guacamole, csak rajtad áll, melyiket választod.
Az ínycsiklandó hidegtál titka a tálalás, vagyis nem mindegy, hogyan pakolod fel a tálcára az alapanyagokat. A mártogatósokat szedd kis szószos tálakba, és ezeket tedd fel a tálcára, lehetőleg minél messzebb egymástól, hogy mindenki kényelmesen hozzájuk férjen. Aztán jöhetnek a főszereplők, azaz a sajtok, felvágottak, majd a friss zöldségek és gyümölcsök, ezeket színek szerint kedvedre rendezgetheted. Végül a maradék kis lyukakat töltsd ki az aszalványokkal, magvakkal és ropogtatnivalókkal.
Forrás: ELLE
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!