Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Álomfejtés

Itt a magyarázat! Ezt jelentik a leggyakoribb álmok

2024. március 25.

2 perc olvasás

ELLE

alvás álomfejtés rémálom alvásszakértő álmok
Itt a magyarázat! Ezt jelentik a leggyakoribb álmok
© Shutterstock

Te is elgondolkodtál már azon, hogy mit jelentenek a gyakran visszatérő álmok?


Az emberek többsége életében legalább egyszer megtapasztalja, hogy az álmai során egy-egy motívum rendszeresen megjelenik. Bár sokan úgy vélik, az alvás közben észlelt képeknek nincs jelentőségük, de az álmok sokat elárulhatnak az agy rejtett működéséről.

Bár elsőre talán érthetetlennek tűnik egy-egy álom, de a rendszeresen megjelenő elemeket érdemes lehet alaposabban is kielemezni.

A Bed Kingdom alvásszakértői elmagyarázták, hogy milyen jelentéssel bírnak a leggyakoribb motívumok.

A gyakori álmok ezt is jelenthetik

Zuhanás

Ez az egyik legfélelmetesebb élmény, amelyet álmodban átélhetsz. A szakértők szerint az ilyen típusú álmok a félelem és a kiszolgáltatottság érzésén alapulnak. Ezek az álmok akár a tehetetlenséget és a túlterheltséget is jelezhetik, a tudatalattid pedig így próbál figyelmeztetni.

Menekülés

Ha azt éled át, hogy álmodban üldöznek, az rendkívül zaklatottá teheti az egész éjszakádat – még akkor is, ha a rémálomból felébredve vissza tudsz aludni. A stressz és a szorongás a fő oka annak, hogy álmodban valaki vagy valami üldözni kezd. Ha valaki éber állapotában is fenyegetve érzi magát, annál ez a feszültség álmában úgy jelenhet meg, hogy menekülnie kell.

almok-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Meztelenség

Ha azt éled át álmodban, hogy ruha nélkül jelentél meg valahol, az a kiszolgáltatottság érzése miatt tűnik elviselhetetlennek. Ha valaki igazságtalanul megvádolt valamivel az iskolai vagy munkahelyi közegben, az erősítheti a sebezhetőség érzését, ami éjjel ilyen formában jelenik meg.

Repülés

Bár ezt sokan kellemes élményként írják le, ez a motívum akár nyugtalanító hatású is lehet. A szakértők szerint a repülés mindig a szabadsághoz kötődik, de ha álmodban azt éled meg, hogy képtelen vagy repülni, esetleg küzdened kell érte, az önbizalomhiányra utalhat. De akár azt is jelentheti, hogy valaki vagy valami által akadályoztatva vagy abban, hogy a terveid szerint továbbléphess az életedben.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves