Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CSOMAGOLJ!

Ez lett a világ legromantikusabb úticélja: Párizsnak annyi

2023. február 08.

2 perc olvasás

Szőke Anna

velence párizs nászút utazás romantikus utazás
Ez lett a világ legromantikusabb úticélja: Párizsnak annyi
© Shuttershock

Egy felmérésből kiderült, hogy már nem Párizs a szerelmespárok elsődleges úticélja! 


Egy közös utazás a partnerünkkel – legyen az az első szerelmes vakáció, nászút, vagy egy évfordulós hosszú hétvége – mindenképp nagy lépés. Ilyenkor az ember igyekszik megtalálni a legtökéletesebb úticélt. Ha romantikus utazásra gondolunk szinte biztos, hogy elsőre a fények városa Párizs ugrik be, mint ideális célállomás. Vagy mégsem? 

Párizs már a múltté

Vajon melyik város taszíthatta le a lista éléről a szerelmesek városát? Egy szervezett utak és kirándulások kiajánlásával foglalkozó cég felmérést végzett és meglepő eredmény született. A legromantikusabb úticél jelenleg nem más, mint Velence.

A meseszép olasz város, a csatornákon ringatózó gondoláival és csodálatos épületeivel már régóta a nászutasok egyik kedvelt úticélja. De egyre többen választják egy szerelmes minivakáció úticéljául is. Könnyen megközelíthető, izgalmas, és számtalan világhírű felfedeznivalót kínál. Emlékezetes lehet felkeresni a Sóhajok hídját, vagy kávézni egyet a Szent Márk téren (csak a galambokat ne kezd el etetni, mert súlyos pénzbírság lehet a vége). Az építészeti értékeken túl, jelentős húzóerő a világhírű olasz gasztronómia is.

Szemkápráztató alternatívák

Ha Velencét már kipipáltátok, akkor érdemes tovább csemegéznetek a legromantikusabb úticélok listáján. 

1, Velence, Olaszország


2, Kappadókia, Törökország


3, Maldív-szigetek, Dél-Ázsia


4, Mauríciusz, Indiai-óceán


5, Punta Cana, Dominikai Köztársaság


6, Bora Bora, Francia Polinézia


7, Szantoríni, Görögország 


8, Bécs, Ausztria


9, Párizs, Franciaország


A francia főváros kilencedikként kapott helyet a listán, ami azt jelenti, hogy még mindig nagyon-nagyon népszerű a szerelmesek körében. Ha megnézed a fesorolást, 5 helyszín Európán belül található, így akár azt is kitűzhetitek célul, hogy egy év alatt meglátogatjátok az összes várost, vagy akár egy hosszabb kontinens bejárásra is elindulhattok kettesben. Kalandra fel!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves