Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRAVEL

10 ingyenes dolog, amit elvihetsz a szállodából

2023. április 30.

4 perc olvasás

ELLE

ingyen nyaralás utazás szálloda
10 ingyenes dolog, amit elvihetsz a szállodából
© Shutterstock

Mindig is tudni szeretted volna, mik azok a dolgok, amiket tényleg elvihetsz a szállodából? Akkor most figyelj, mert lehull a lepel! 


Vannak dolgok, úgy mint fürdőlepedők, vagy köpenyek, amiket bizony tilos elvinni a szállodából, de akadnak olyan apróságok is, amiket viszont bátran megtarthatsz. Mutatjuk, melyek ezek! 

Szappan, sampon, balzsam 

Jó, jó ez kapásból máris háromnak számít! Ugye neked is nagyon bejönnek azok a kis mini palackok, amiket a hotel fürdőszobájában találsz? A kis samponok, balzsamok és tusfürdők ráadásul nyugodtan landolhatnak a bőröndödben is, ugyanis a szállodai etikett nem tiltja, hogy magaddal vidd őket. 

Fogkrém, szájvíz, fogkefék 

Jó, ha tudod, hogy nagyobb utazás során nem kell feltétlenül fogkrémet csomagolnod magaddal, ugyanis a szállodákban ingyen fogsz kapni. Sőt, még fogkefét és szájvizet is szoktak kitenni a mosdóban. Ha viszont mégis van nálad, de megtetszik a cuki kis készlet, akkor minden gond nélkül elviheted, hiszen ingyen van. 

Varrókészlet 

Talán nem is sejtetted, de számos szállodában varrókészletet is találhatsz a szobákban, amik alkalomadtán életmentőek lehetnek. A készletek általában kompakt méretűek, így tökéletesek a poggyászban való szállításhoz. Ez pedig azért jó hír, mert ezt bátran haza is viheted magaddal. Persze, ha valamiben nem vagy biztos, hogy ingyen elvihető, akkor kérdezz rá a személyzetnél, ők ugyanis tudni fogják a kérdésedre a választ.

Cipőtisztító készlet és cipőkanál 

Bár nem mindenhol, de néha, egy-egy helyen található cipőtisztító készlet, valamint cipőkanál is a hotelszobában. A legtöbb szálloda szivacsot, szalvétát, de akár egy készletet is biztosít a vendégeknek, amit aztán meg is tarthatnak. Egyes szállodákban pedig még a cipőkanál is benne van a számlában, amit ingyenesen magukkal is vihetnek a vendégek. 

Fésűk, hajkefék

Egyes szállodák eldobható hajkeféket és fésűket is kihelyeznek a szobákban a vendégek számára, amiket aztán egyébként kidobnak. Így, ha tetszik az ajándék hajkefe, akkor tartsd meg és vidd magaddal, a jövőbeni utazások során is jól jöhet a számodra, a kisebb méretének hála. 

Kávé, tea, cukor

Szinte minden szállodai szobában található pár zacskó instant kávé, tea, illetve cukor. Ezek díjmentesen fogyaszhatók, de akár magaddal is viheted őket, ha úgy tetszik. 

Bögrék 

A legtöbb esetben a szállodai szobában található bögréket nem viheted magaddal, ha valamelyik mégis nagyon megtetszik, akkor kérdezd inkább meg a recepción, hogy megtarthatod-e. Általában nem szokták bánni, ha pedig a személyzet is jóváhagyja, akkor nincs para, senki nem fogja azt gondolni, hogy elcsented. 

Palackozott víz 

Előbb mindenképpen győződj meg róla, hogy a palackozott víz nem része a minibárnak, úgy ugyanis fizetni kell érte. Ha nem vagy biztos a dologban, inkább kérdezz rá a személyzetnél, ha pedig nem képezi a minibár részét, akkor magaddal viheted, természetesen ingyen. 

Fürdőköpenyek 

Az olcsóbb szállodákban a fürdőköpenyt nem szabad hazavinni, ha pedig megpróbálod, akkor azért extra díjat számolhatnak fel neked. Néhány drágább hotelben azonban a köpeny benne van a szoba árában. Sőt, vannak olyan helyek, ahol már a neved kezdőbetűit is belehímzik a köpenybe, ami egyérteműsíti, hogy az a tied, vagyis haza is viheted. 

 Papucs 

A szállodák által biztosított papucsokat a vendégek távozása után ki szokták dobni. Ha te nem szeretnéd, hogy a tied a kukában landoljon, mert tetszik neked, akkor vidd haza, és élvezd tovább otthon a hotel által nyújtott kényelmet. Viszont vigyázz, ez csak az olcsóbb darabokra vonatkozik, a drágább szállodákban ugyanis minőségibb papucsokat tesznek ki, amiket a vendégek távozása után kitakarítanak és fertőtlenítenek, ezeket pedig nem lehet elvinni. Persze a személyzettől ennek kapcsán is érdeklődhetsz, inkább, minthogy kellemetlen szituációba keveredj. 


 (via)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves