Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Invitation

4 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvői meghívód

2024. március 31.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő esküvői meghívó
4 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvői meghívód
© Shutterstock

Az esküvői meghívó fontosabb, mint gondolnánk. 


Kitűztétek a dátumot, megvan a helyszín, mi a következő lépés? Nos, a tökéletes esküvői meghívó elkészítése! A stílus és a téma természetesen minden pár számára más lehet, de van néhány alapvető szabály, amit mindenkinek be kell tartania. Íme, a kulcsfontosságú részletek, amik nem maradhatnak ki. 

1. Ezeket mindenképpen fel kell tüntetni az esküvői meghívón

Informális és formális stílusú meghívókon is szerepelniük kell ezeknek a fontos információknak:

  • A házasodni készülő pár neve
  • Az esküvő dátuma és időpontja
  • A kérés a vendégek felé, hogy részt vegyenek az esküvőn
  • A helyszín
  • A ceremónia és a fogadás részletei
  • A dress code
  • RSVP kártya, tehát a „kérlek, válaszolj!” jelzés, hogy a vendégek tudják, mindenképpen választ kell adniuk

Fontos! Ha az esküvő több részből áll, akkor ki kell hangsúlyozni a meghívón, hogy az adott vendéget, az egész bulira meghívód vagy mondjuk csak a templomi részére. Ezeket a dolgokat fontos egyértelművé tenni, különben a végén még nagy balhé lehet, ha a vendégek félreértik. 

2. Így írjuk a neveket

Az esküvői meghívó kezdődjön a pár nevével, és érdemes a meghívott személynek is kiírni a teljes nevét, de ha esetleg egy közeli barátról vagy rokonról van szó, akkor aranyos lehet a becenevet használni. Figyeljünk arra, hogy egyértelmű legyen, hogy csak egy emberre szól a meghívás vagy a meghívott személy hozhat plusz egy főt. Nagy divat egy szép idézetet tenni a meghívó elejére vagy végére, ez lehet valami olyasmi, ami a legjobban illik rád és a vőlegényedre.

3. Értessük meg, ha nem szeretnénk gyerekeket az esküvőre 

A gondos megfogalmazás része az is, hogy a vendégek megértsék, ha gyerekmentes esküvőt szeretnénk. Ezt úgy is megoldhatjuk,hogy telibe nem mondjuk ki azt, hogy „csak felnőtteknek szól” a meghívás. Ha például meghívtok egy házaspárt, akiknek vannak gyerekeik, akkor a meghívóra például csak azt írjátok, hogy „Kedves Tóth Bence és felesége, Tóth Anikó”. Ha azonban azt írjátok, hogy „Tóth Bence és családja”, akkor bizony érthető, ha azt gondolják, hogy gyerekek is jöhetnek. 

4. Küldjük ki a meghívót időben

A szép meghívó és a helyes megfogalmazás mellett az is fontos, hogy a meghívottakat időben értesítsük a lagziról. Régen a hagyomány szerint 6 héttel a nagy nap előtt értesítették a vendégeket az esküvőkről, ám ez már elég késői lehet, különösen akkor, ha utazni is kell a szertartás miatt. Ha már megvan a helyszín és a dátum, érdemes minél előbb ráállni a meghívók elkészítésére, hogy minél hamarabb elküldhessük. Habár ma már egyre nagyobb hagyomány online küldeni a meghívót, azért legalább a közeli hozzátartozóknak érdemes személyesen átnyújtani.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves