Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

8 dolog, amit tudnod kell, ha őszi esküvőt tervezel

2023. augusztus 31.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő lagzi őszi esküvőszervező
8 dolog, amit tudnod kell, ha őszi esküvőt tervezel
© Getty Images

Az ősz is tökéletes időpont lehet az esküvőhöz, de érdemes körültekintőnek lenni a szervezéskor.


A legtöbb esküvő a nyári szezonra esik, és tény, hogy az időjárás szempontjából ilyenkor kell a legkevesebb problémára számítani – bár erre sincs garancia. Sokan ilyenkor töltik a nyári szabadságukat, így a vendégek közül többen is meg tudnak jelenni a helyszínen, és akár egy hosszabb, például egész hétvégét felölelő lagzit is meg lehet tartani.

Ám az ősz is megfelelő lehet, ráadásul gyönyörű hátteret adhat az ünnepi eseménynek. Csak az a fontos, hogy átgondolj néhány dolgot a szervezés során.

Az őszi esküvő előnyei és hátrányai

Sok pár azért választja az őszi hónapokat az esküvője időpontjának, mert például erre az időszakra esik a megismerkedésük, vagy éppen így alkalmas a család számára a szervezés.

Az alábbi szempontokat azonban át kell gondolni, mielőtt erről döntenétek.

Előnyök

  1. Az időjárás és a táj ősszel gyönyörű. Képzeld csak el, milyen csodás és színes fotók készülhetnek majd az esküvőn!
  2. Az ősszel beérő termések és gyümölcsök igazán finomak, és a szüreti időszak alatt megtartott esküvőkön akár ezeket is felhasználhatjátok a menüsorban.
  3. Sokkal nagyobb ilyenkor az esküvői ruhák és az öltönyök választéka, így biztosan megtaláljátok a megfelelőt a vőlegényeddel.
  4. Az ősz, különösen a második fele kevésbé telített, így sok szempontból olcsóbb lehet, különösen ami a szálláshelyeket és a bérleti díjakat illeti.
oszi-eskuvo-elle.hu
Forrás: Getty Images

Hátrányok

  1. Az időjárás kiszámíthatatlan lehet.
  2. Ha különleges ételeket szeretnél, előfordulhat, hogy már nem állnak rendelkezésre, vagy lényegesen drágábbak, mint nyáron.
  3. Túl hideg van egy laza vagy kivágott esküvői ruhához, és talán fázni fogsz a szertartás alatt.
  4. A munkahelyi időbeosztás és a tanév megkezdése miatt a vendégek nehezebben tudják megoldani, hogy jelen legyenek.

Mindenképpen azt javasolják a szakemberek, hogy a fentiek fényében gondoljátok át, hogy számotokra mi a legfontosabb, és csak ezután, közösen hozzátok meg a döntést az esküvő konkrét időpontjáról.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves