Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

5 gyakori hiba, amit a koszorúslányok elkövetnek az esküvőn

2023. augusztus 17.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő koszorúslány menyasszony etikett
5 gyakori hiba, amit a koszorúslányok elkövetnek az esküvőn
© Getty Images

Egy koszorúslány nem hozhatja kellemetlen helyzetbe a menyasszonyt – ezeket a hibákat kell elkerülnie.


Ha valaki azt a megtisztelő felkérést kapja a barátnőjétől, hogy legyen koszorúslány az esküvőjén, akkor érdemes néhány szabályt betartani.

Az esküvő egyébként is sok szervezéssel jár, ami miatt az ifjú pár stresszesebbnek érezheti magát, már csak ezért is érdemes odafigyelni barátnőként, hogy ne gyarapodjanak a menyasszony problémái.

5 szabály, amit egy koszorúslánynak be kell tartania

1. Túl erős kritikák

Bár egy menyasszony általában örül a tanácsoknak, és ha őszinte véleményeket kap, de mindenképpen kerülni kell a túl erőteljes véleménynyilvánítást. Például ha az ara ragaszkodik egy bizonyos árnyalathoz a koszorúslányok ruháját illetően, akkor nem illik kritizálni az ízlését.

2. Az esküvő nem a koszorúslányokról szól

Természetesen fontos, hogy ők is csinosak legyenek, de nagyon kellemetlen, ha valaki megpróbálja mindenben túlszárnyalni a menyasszonyt. A koszorúslányok ruhája nem lehet fontosabb a menyasszony ruhájánál, és a fotókon sem az övék a főszerep, ezt tudomásul kell venni.

3. Segítség elmulasztása

A koszorúslányok alapvető szerepköre, hogy segítsék a menyasszonyt felkészülni az esküvőre. Ha azt látod, hogy a barátnőd már alig kap levegőt a szűk menyasszonyi ruhában, vigyél neki egy pohár vizet, vagy kísérd oda egy székhez. Ha pedig épp kétségbe van esve a sminkje miatt, egy öleléssel sokat segíthetsz!

koszoruslanyok-elle.hu
Forrás: Getty Images

4. Időpazarlás

Nagyon kínos, ha a koszorúslányok később készülnek el, mint a menyasszony. Fontos a megjelenés, de nem illik több sminkkel és bonyolultabb frizurával megjelenni az esküvőn, mint maga az ara, különösen akkor, ha ezzel felborítod az esemény ütemtervét, és rád kell várni.

5. Csak a buli számít

Magadat és a barátnődet is borzasztóan kellemetlen helyzetbe hozod, ha túl sokat iszol, és aztán vállalhatatlan állapotban olyasmiket csinálsz, amiket utólag nagyon szégyellsz majd. Egyrészt ne ronts el mindent, hiszen ez az ő nagy napja, másrészt próbáld elkerülni a ciki szituációkat a magad érdekében is!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves