Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Rules

5 szabály, amit be kell tartanod, ha esküvőre vagy hivatalos

2023. augusztus 15.

2 perc olvasás

ELLE

esküvő szabályok
 5 szabály, amit be kell tartanod, ha esküvőre vagy hivatalos
© Shutterstock

Ezt az 5 szabályt minden esküvőn illik betartani. 


Esküvőre vagy hivatalos? Eláruljuk, mik azok az alapvető szabályok, amiket minden vendégnek be kell tartaniuk egy lagzin, ha nem szeretnének kellemetlenséget vagy félreértéseket. Fontos, hogy a vőlegényre és a menyasszonyra tekintettel legyünk, ha nem szeretnénk belerondítani életük nagy napjába.

1. Ne mondj biztos igent, ha nem tudod biztosra!

Ha meghívást kapsz egy esküvőre, de nem vagy benne biztos, hogy az időbeosztásodba belefér vagy esetleg már előre tudod, hogy elképzelhetően más fontos programod lesz, akkor ne válaszolj azonnal igennel, mert később komoly fejfájást okozhatsz a párnak. Mondd meg őszintén, ha csak néhány hét vagy hónap múlva tudsz pontos választ adni.

2. Ha nem mehetnek gyerekek, ne tedd fel a kérdést!

Ha a pár előre leszögezi, hogy gyerekmentes esküvőt szeretnének, akkor ne tedd fel a kérdést, hogy te elhozhatod-e a tieidet. Lehetséges, hogy sokak szemében ez bántónak tűnik, de tiszteletben kell tartani a menyasszony és a vőlegény kérését, ha pedig nem tudod elfogadni, akkor jobb, ha nem veszel részt a lagzin. 

3. Ne vigyél plusz embert, ha nem tudnak róla!

Ha meghívóra nem azt írják, hogy várnak téged és a kísérődet, akkor bizony az egy biztos jel, hogy a meghívás csak neked szól. Ha azonban mégis nagyon fontos neked, hogy a párod vagy valaki elkísérjen, akkor mindenképpen kérj engedélyt, mert ott a helyszínen rendkívül kínos lehet, ha kiderül, hogy még egy szabad helyre szükség lesz. 

4. Ne hagyd ki a ceremóniát!

Érthető, hogy az esküvő buli része mindig izgalmasabb, de tiszteletlenség kihagyni a ceremóniát. Ez különösen igaz, ha közel állsz a párhoz, hiszen biztosan fontos nekik, hogy ott legyél, amikor kimondják egymásnak a boldogító igent. A szórakozásra lesz idő este! 

5. Ne késs el!

A legfontosabb illemszabály. Egy esküvőről egész egyszerűen nem illik késni, és rendkívül kínos, amikor valaki a ceremónia kellős közepén állít be. Még inkább kellemetlen, ha templomi esküvőről van szó, mert bizony ott pláne lehet számítani néhány csúnya pillanatásra, ha nem érsz oda időben.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves