Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyors megoldás

3 hozzávalós, forró krémleves hódít most: a hideg estékre isteni

2022. november 16.

2 perc olvasás

ELLE
krémleves vegán burgonya krumpli
3 hozzávalós, forró krémleves hódít most: a hideg estékre isteni
© Fotó: Shutterstock/Kritchai7752

Nyakig benne vagyunk a krémlevesek szezonjában, ezért mutatunk egy receptet, ami isteni és mindössze 3 hozzávalóból össze lehet dobni.


Egy finom krémleves nemcsak ebédre kiváló, hanem főleg télen este is nagyon jól tud esni, amikor végre hazaérsz a hidegből, és valami kellemesen forróra és táplálóra vágysz. Itt egy egészen egyszerű recept, ami annyira gyors, hogy bármikor össze tudod dobni, de persze a krémleves előnye, hogy a hűtőben jól eláll, szóval ha előre legyártod, akkor ha hazaérsz, csak elő kell venni, fel kell melegíteni és már lehet is kanalazni!

Az alaprecept

Szóval jöjjön a lényeg, azaz a három hozzávaló a Brigitte című lap ajánlása szerint:

  • 45 deka krumpli;
  • 2 nagy fej vöröshagyma; és
  • 1 liter zöldségleves-alap (ezt pl. leveskockából is előállíthatod).

Egészen apróra kockázd fel a hagymát, és kockázd fel a nyers krumplit is, kb. ujjnyi vastagságúra. Ha nem akarod, nem is kell meghámozni előtte a burgonyát, a héja is mehet a levesbe!

via GIPHY

Várd meg, amíg felforr a zöldségleves-alap, aztán dobd bele a hagymát és a krumplit, és természetesen sózd meg, ha a zöldségleves-alapod nem (elég) sós önmagában. Fedd le a fazekat, aztán hagyd 20 percig rotyogni. Ezután vedd le a tűzről és botmixerrel pürésítsd a levest, hogy kellemes, krémes állaga legyen. Kész is, csak várd meg, amíg kicsit kihűl, mert megégeted a szádat-nyelved!

via GIPHY

Ha nem feltétlenül ragaszkodsz a hármas számhoz

Ha esetleg akad otthon még ez-az a kamrában, nem feltétlenül muszáj, hogy csak három összetevőből álljon ez a krémleves. Szóval amíg forr, megpiríthatsz rá egy kis szalonnát vagy akár kolbászdarabkákat. Ha szereted a tejfölt, nyugodtan keverj bele valamennyit, természtesen nem rontja el.

Amennyiben azonban maradnál a vegán megoldásoknál, de szereted az intenzívebb ízeket, dobj egy gerezd fokhagymát a levesbe, mielőtt pürésíted, és ezután vedd csak elő a botmixert! De természetesen nagyon jól passzol a leveshez akár egy kis frissen őrölt bors, akár egy kis rozmaring.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves