Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Álláskeresési trükkök

4 tipp, hogyan tegyél jó benyomást mindenkire az állásinterjún

2024. május 02.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

munka munkakeresés állásinterjú első benyomás álláskeresés
4 tipp, hogyan tegyél jó benyomást mindenkire az állásinterjún
© Shutterstock

Ahhoz, hogy egy állásinterjú jól sikerüljön, néhány szabályt érdemes betartanod.


Ha éppen új munkahelyet keresel, a következő állásinterjú előtt érdemes átgondolnod, hogyan fogsz majd viselkedni a helyszínen.

Más, a tiedtől eltérő szempontok figyelembe vételével eredményesebben készülhetsz fel a megbeszélésre. Ám azon túl, hogy rendelkezel a megfelelő tapasztalatokkal, az is nagyon fontos, hogy hogyan tudod képviselni az érdekeidet egy interjú során, illetve hogy mennyire sikerül szimpátiát kiváltanod a munkáltatód képviselőiből vagy a leendő főnöködből.

Ehhez érdemes betartanod néhány alapszabályt, amikre korábban talán nem is gondoltál…

Így lesz sikeres az állásinterjú

1. Mit viselsz majd?

Már az interjú előtti napon gondold át, milyen ruhában érkezel majd a helyszínre. Ez több szempontból is előnyös: egyrészt rengeteg időt spórolsz, ha kikészíted a ruháid, másrészt nagyon sok kellemetlenségtől és feszültségtől kíméled meg magad, ha nem reggel kapkodsz és választasz ki végül egy kényelmetlen öltözéket, amiben egész nap feszengeni fogsz.

2. Önéletrajz, papír, toll

Bár ma már a digitális eszközök uralják az élet számos területét, az állásinterjúra érdemes magaddal vinned az önéletrajzod egy-egy kinyomtatott példányát, amire te is könnyen hivatkozhatsz, és a munkáltatódnak is sokat segít. A fontos információkat inkább papírra jegyezd fel: sokkal elegánsabb, mint a telefonodon való pötyögés.

allasinterju-elle.hu
Forrás: Shutterstock

3. Érkezz időben!

A késés alapvető hiba, mert azt sugallja, hogy megbízhatatlan vagy, de még a megbeszélt időponthoz képest is érkezz 10-15 perccel hamarabb! Egyrészt bármi közbejöhet, például egy forgalmi dugó az egész interjúdat tönkreteheti. Másrészt így neked is van időd kifújni magad és átgondolni, mit fogsz majd mondani. Ugyanakkor fél órával korábban semmiképp ne jelentkezz a helyszínen, ugyanis ezzel kellemetlen helyzetbe hozhatod a munkáltatódat, aki esetleg még nincs felkészülve az érkezésedre.

4. Legyél végig pozitív!

Bármennyire is feszült vagy, próbálj minél többet mosolyogni, és kellemes benyomást tenni mindenkire azzal, hogy megadod a tiszteletet, akkor is, ha esetleg nem mindenkiről tudod, hogy milyen szerepet játszik az interjú során. A füllentések csábítóak lehetnek, de inkább válaszolj őszintén a feltett kérésekre, és próbáld kihangsúlyozni az erősségeidet. Maradj jókedvű, és ne felejtsd el megadni az elérhetőségeidet sem!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves