Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A profi CV

7 készség, amit az önéletrajzban érdemes megemlíteni

2024. április 25.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

munkahely önéletrajz álláskeresés munkáltató munkavállalás
7 készség, amit az önéletrajzban érdemes megemlíteni
© Shutterstock

Egy profi önéletrajz nélkülözhetetlen eleme egyes tulajdonságok rögzítése – ezen is múlhat a sikeres álláskeresés.


Ha éppen munkát keresel, érdemes tisztában lenned azzal, mit kell tartalmaznia egy komoly szakmai CV-nek. Az önéletrajz nem egy felesleges nyűg, hanem olyasmi, amivel sikeresen felhívhatod magadra a munkáltatók figyelmét.

Ez az első lépés egy pozíció elnyeréséhez, éppen ezért nagyon fontos, hogy mit emelsz ki az önéletrajzodban. A szakértők elárulták, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyek különösen hasznosak lehetnek abban, hogy kitűnj a többi pályázó közül.

Aminek az önéletrajzban is szerepelnie kell

A munkáltatók olyan alkalmazottakat szeretnének felvenni, akik a szakmai tapasztalaton és előképzettségen kívül rendelkeznek számos puha készséggel (soft skill) is, és ezek megfelelő arányban keverednek a kemény készségekkel (hard skill).

A kemény készségek alatt általában a képzéseken elsajátított elméleti tudást, vagy a technikai eszközök használatának ismeretét értik. Ilyenek lehetnek az alábbiak:

  • speciális berendezések kezelése
  • szoftverismeret, számítógépes programok aktív használata
  • idegennyelv-tudás
oneletrajz-allaskereses-elle.hu
Forrás: Shutterstock

A puha készségeket szociális készségeknek is nevezik, ezek nem kötődnek konkrét munkakörhöz, bárhol hasznosak lehetnek. Magukba foglalják az alábbiakat:

  • kiváló kommunikációs képesség
  • problémamegoldó-képesség
  • az időbeosztás hatékony megszervezése
  • vezetői tapasztalatok

Ezeket érdemes bővebben is kifejteni az önéletrajzban, ugyanis ezen tulajdonságok (ha valós készség van mögöttük), minden munkahelyen és pozícióban hasznos tudásnak minősülnek.

Arra azonban ügyelj, hogy csak valós állításokat fogalmazz meg, mert a munkavégzés során gyorsan kiderül, hogy melyek azok a készségek, amelyekkel mégsem rendelkezel, ezzel pedig rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatod magadat.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves