Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A munka világa

3 dolog, amit tilos megtenned az állásinterjú után

2024. február 16.

2 perc olvasás

ELLE

állás munkahely állásinterjú
3 dolog, amit tilos megtenned az állásinterjú után
© Shutterstock

Íme, mit ne tegyél, ha végeztél az állásinterjún. 


Egy állásinterjú után érthető az izgalom és az idegesség, különösen akkor, ha azt érezzük, hogy álmaink munkahelyét találhattuk meg. Vannak azonban alapvető szabályok, amiket jobb betartani, ha szeretnénk jobb esélyekkel indulni. Mutatjuk a legfontosabbakat! 

1. Ne hívogasd a toborzót 

A válaszra várni megterhelő lehet, de ez nem ok arra, hogy valaki napi 5x felhívja a toborzót vagy rengeteg e-mailt küldjön neki. Ha nem jelzett az nagy valószínűséggel azért van, mert még nem született meg a döntés az állással kapcsolatban. Ha pedig hetekre eltűnnek, és végül nem is jeleznek vissza, akkor valószínűleg egy komolytalan céggel volt dolgod, és jobb is így. Ha azonban például két héten belül ígértek választ, de nem kaptál, akkor egy gyors e-mailben meg lehet kérdezni, hogy mi a helyzet.

2. Ne hagyd abba az álláskeresést

Nem szabad abbahagynia az álláskeresést csak azért, mert az interjú jól sikerült. Amíg nem ajánlottak pozíciót, addig fontos, hogy keressünk munkát továbbra is különösen, ha fontos, hogy minél előbb elhelyezkedjünk valahol. Növeld az esélyeid azzal, hogy több olyan állásra jelentkezel, aminél azt érzed, hogy jó választás lenne számodra. Így elkerülheted, hogy nagyot csalódj vagy túlságosan pánikba ess, ha valahonnan elutasítanak.

3. Ne veszítsd el a kapcsolatot a toborzóval

Habár a zaklatás sem jó megoldás, azért nem kell teljesen megfeledkezni a toborzóról. Fontos, hogy küldj visszajelzést arról, hogy, hogyan ment a vezetőkkel. Ha nem is kaptad meg az állást, akkor is tartsd vele a kapcsolatot, és maradj professzionális, valamint köszönd meg az idejét és a munkáját. Ne feledd, hogy nem a toborzó hozza meg a végső döntést a jelentkezéseddel kapcsolatban, így ő nem felelős semmilyen elutasításért. Lépj kapcsolatba toborzókkal a LinkedIn-en, hogy naprakész legyél a legújabb álláslehetőségeikről. Akár sikerült, akár nem, a visszajelzés pozitív benyomást kelt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves