Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jó viszonyok

3 tipp, ami segíthet a munkahelyi kapcsolatépítésben

2024. április 22.

2 perc olvasás

ELLE

munkahely kapcsolatépítés
3 tipp, ami segíthet a munkahelyi kapcsolatépítésben
© Shutterstock

A munkahelyi kapcsolatépítés fontosságáról muszáj beszélni. 


Felnőtt életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Míg egyesek számára könnyű a munkahelyi kapcsolatépítés, másoknak mindez nem megy olyan egyszerűen, ám ez frusztrációt okozhat náluk. A jó hír, hogy az agyunkat használhatjuk arra, hogy eltanuljunk egy-egy trükköt, ami segíthet.

A jó kapcsolatok kiépítése segíthet abban, hogy kevésbé érezzük magunkat megfélemlítve, ha a kollégáinkról van szó, valamint a munkaidő is gyorsabban telik, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akiket valóban kedvelük. Nem utolsó sorban pedig a jó csapatmunka csak így valósulhat meg.

Tarts szünetet

Talán nehéz elhinni, de ez lehet a legjobb dolog, amit tehetsz, ha barátkozni szeretnél a munkahelyeden. Ebédelj vagy teázz együtt a munkatársaiddal, és eleinte mindenképp győzödj meg róla, hogy többet hallgatsz, mint amit beszélsz. Nem utolsó sorban pedig fontos emlékezni, hogy a szünetekre a szervezetünknek is szüksége van, hiszen nem robotok vagyunk. Legalább az ebédedet edd meg nyugalomban.

Kerüld a pletykákat

Ha jó színben szeretnél feltűnni, akkor legyél az a személy, aki nem folytatja a pletykálkodást. Ez sajnos általában minden munkahelyen állandó jelenség, de te lehetsz a kivétel. Már jó szemmel fognak rád nézni az emberek, és közben megmutatod, hogy benned megbízhatnak, mert nem az a célod, hogy mások szennyesét kiteregesd. Az őszinteség a nyerő. 

Lépj ki a komfortzónádból

Ezt úgy teheted meg, hogy kezdeményező vagy, ha a beszélgetésről van szó. A munkahelyi jó kapcsolatok kialakításában az a fontos, hogy megmutasd a munkatársaidnak, hogy szeretnéd jobban megismerni őket és együtt dolgozni velük. A lényeg tehát, hogy tegyél egy kis erőfeszítést az ügy érdekében. Készen állsz, hogy kilépj a komfortzónádból? 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves