Quantcast

MÉDIAHATÁS

Sophie Turner étkezési zavaráról vallott

Sophie Turner étkezési zavaráról vallott
© Shutterstock

Sophie Turner megtörte a csendet, életében először mesélt étkezési zavaráról.

Sophie Turner mindenkit megdöbbentett, amikor elárulta, hogy étkezési zavarban szenved. Legfrissebb interjújában megosztotta, hogy eljutott arra a pontra, amikor már orvosi segítséget kellett igénybe vennie, hogy továbbléphessen. 

A közösségi média miatt lett beteg Sophie Turner

A Trónok harca sztárja szerint a közösségi média, különösen az Instagram negatívan befolyásolta a testképét, míg a rivaldafényben való tartózkodás a mentális egészségén rontott rengeteget, ez pedig sajnos elég könnyen étkezési zavarokhoz vezetett.

"Szerelem-gyűlölet kapcsolatom van a közösségi médiával. Bárcsak soha ne kezdtem volna el használni"

– ismerte el Sophie Turner

„Nézem az Instagram kommentjeit, és arra gondolok, mennyire fáj, hogy az emberek ezt gondolják rólam. Sokszor egész éjszaka ezeken a megjegyzéseken gondolkodtam. Azt írták, hogy kövér vagyok és nem vagyok vonzó, kívánatos"

- vallotta be a színésznő, aki egy meglehetősen kegyetlen, ám annál fontosabb tanácsot kapott terapeutájától, amely segített neki a továbblépésben. 

Élete legfontosabb mondatát kapta

„Tudod, valójában senkit sem érdekel. Tudom, hogy azt gondolod, mindenki a te testeddel foglalkozik, de senki más nem gondol rá. Nem vagy olyan fontos" 

– kapta meg a sokkoló útravalót a szakembertől, amiről a mai napig azt gondolja, a lehető legjobb tanács, amit csak adhattak neki. Szerinte ezzel a mondattal sikerült végleg maga mögött hagynia ezt a borzasztó időszakot.

Sophie Turner nemrég úgy döntött, hogy végleg eltávolítja telefonjáról az Instagramot, és ma már a legjobb döntésnek tartja ezt a lépést. Szerinte nagy változást hozott az életébe, mert a közösségi média olyan magas fokú szorongást hozott az életébe, amely komolyan kihatott az egészségére. 

„A lehető legjobb döntés volt, hogy leszoktam a telefonom állandó használatáról. Ha nagyon muszáj, hetente egyszer vagy kétszer körbenézek rajta, hogy mi történik a világban, de már el sem tudnám képzelni, hogy naponta órákat töltsek rajta, mint korábban. Élj igazi életet, én csak ezt tudom mondani"

 

 

– tanácsolja mindenkinek Sophie Turner, aki mostanra már teljesen meggyógyult, ám mégis hetente részt vesz a terápián a hosszútávú felépülés érdekében. 

„Azért folytatom, hogy ellenőrizzem magam, és ugyan még mindig vannak olyan napok, amikor depressziósnak vagy szorongónak érzem magam. Most már tudom, hogyan kell kezelnem, megvannak az eszközeim. Tudom, mi a jó nekem és mi nem. Tudom, mit kell tennem, hogy jól érezzem magam a bőrömben"

– mesélte el eddig soha nem hallott történetét a színésznő, majd megerősítette a hírt, mely szerint második gyermekével várandós.

Jön a második baba

„Számomra erről szól az élet, a következő nemzedék felneveléséről”

– mondta Sophie Turner, aki az angol Elle magazin borítóján mutatta meg egyre növekvő hasát.

„A legnagyszerűbb dolog az életben látni, ahogy a lányom egyre nagyobb és egyre okosabb. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bővül a családunk. Ez a valaha volt legnagyobb áldás."

Via

Még több cikk az egészségedért

Mindennapos meditáció két héten keresztül - döbbenetes változásokat okoz

6 módszer, hogy több önszeretetet vigyél az életedbe

7 hatásos lépés a boldogság eléréséhez