Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vallomás

„A páromnak fontosabb a kutyája, mint én, terhes vagyok és tiszteletlenségnek érzem”

2023. május 02.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

kutya párkapcsolat terhesség veszekedés állattartás
„A páromnak fontosabb a kutyája, mint én, terhes vagyok és tiszteletlenségnek érzem”
© Shutterstock

Egy leendő anyuka kirohant bejegyzésében a párja kutyájukkal való viselkedése miatt, amikor a férfi az edényeikben mosta meg a kutya mancsát.


Ha párkapcsolatban élsz valakivel, akinek háziállatai vannak, akadhatnak nehézségek az összeköltözéskor, hiszen hozzá kell szoknod a szőrös barátaihoz a lakásban. A terhesség alatt azonban még több probléma adódhat.

Megviseli a nőt a párja viselkedése

Egy leendő fiatal anyuka nemrégiben kiborulva osztotta meg egy bejegyzésben, hogy mennyire rosszul van, mert úgy érzi, a párja minden esetben a kutyájukat helyezi előtérbe, és nagyobb tisztelettel bánik az állattal, mint vele.

A várandós nő többször is beszélt párjával a kutyával kapcsolatos kéréseiről, mert azt szeretné, ha a férfi beleegyezne bizonyos feltételekbe: például gondoskodnia kell arról, hogy a kutyus mindig a ház alsó szintjén, és ne a hálószobájukban aludjon, valamint arról is, hogy távol tartsa az ebet a takaróktól és a baba holmijaitól. A nő elmondta, hogy élettársa az edényeiket arra használja, hogy a kutya mancsát megmossa, amit annyira elképesztőnek talált, hogy elviharzott közös otthonukból.

A terhesség csak ront a helyzeten

A várandós nő tudja, hogy jelenlegi állapotában érzékenyebben reagál, de szeretne megértést és támogatást kapni, ezért is osztotta meg a történetét. A Mumsnet-en megjelent bejegyzésében a következőket mondta:

Szeretnék egy kis megnyugvást kapni, hogy nem vagyok őrült. A kutya a páromé volt már a kapcsolatunk előtt is. A teherbeesésem óta kérem, hogy a kutya ne aludjon velünk az emeleten, mert azt szeretném, ha nem a babához kötné a hirtelen változásokat. A párom viszont továbbra is hagyja, hogy a kutya bármire ráfeküdjön, és megrágja a baba takaróit.

A férfi a kutyát sokszor párjára bízza, és kiköti, nem hagyhatja egyedül az ebet, ami szintén az őrületbe kergeti a nőt.

Szeretem ezt az embert, és sok minden már nem újdonság, de az edénybe mosott mancsok teljesen kiborítanak. Tudom, hogy aztán el lehet mosni, de ez akkor sincs rendben. Túlreagálom?

A kommentelők határozottan az anyuka oldalán álltak, sokan egyetértettek abban, hogy párja viselkedése elfogadhatatlan. Néhányan azonban a férfi védelmére keltek, mondván, a kutya már azelőtt az életében volt, hogy ők ketten randevúzni kezdtek volna. Az egyik olvasó így vélekedett:

A párod nem volt tiszteletlen, mindig így viselkedett. A tévedésed az, hogy azt feltételezted, megváltozik, mert terhes vagy. Pedig nem fog. Szokj hozzá vagy költözz el, különben mindketten boldogtalanná váltok majd.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves