Quantcast

Abortusztörvény

Újabb helyen tilos az abortusz, 10 év büntetés járhat érte

Újabb helyen tilos az abortusz, 10 év büntetés járhat érte
© Shutterstock

Az Amerikai Egyesült Államokban rengeteg a nőkre nézve hátrányos döntést hoztak az elmúlt években, ilyenek például az abortusz témáját érintőek. Most újabb államban keserítették meg a nők életét. 

Talán azt gondolhatnánk, 2022-ben már minden nőnek jogában áll döntenie a saját testéről. Sajnos még most sem sikerült eddig eljutnunk, sőt, egyes területek csak egyre messzebb sodródnak ettől az utópisztikus elképzeléstől. Például jelen esetben Oklahoma, ahol brutális módon lett megtiltva az abortusz.

Nincs több abortusz Oklahomában

Kevin Stitt oklahomai republikánus kormányzó ugyanis aláírta azt a törvényt, amely kimondja, hogy csak és kizárólag abban az esetben végezhető abortusz, amennyiben az anya élete forog kockán, más esetben viszont a terhesség megszakítását 10 év börtönnel, vagy 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel szankcionálják, ami az orvost illeti.

A kormányzó elmondása szerint, ő négymillió ember döntését képviseli, amelynek többsége az élet mellett áll, és azt támogatja. Szeretné, ha Oklahoma lenne az Amerikai Egyesült Államok történetének leginkább életpárti állama, ezért pedig hajlandó is lépéseket tenni, valamint azt is megjegyezte, hogy a nőknek továbbra is jogában áll védekezési módszereket alkalmazni a szexuális együttlétek során. 

„Tudjuk, hogy most sok támadást kapunk majd a liberálisoktól, el fogják ítélni azt, amit teszünk. De nem szabad engednünk a nyomásnak, meg kell nekik is mutatnunk, hogy mi az életet támogatjuk, és azt is életnek tekintjük, amiben még nem került sor a születésre. Őket is meg kell védenünk"

– indokolta döntése helyességét Kevin Stitt.

A döntéshozók úgy érzik, helyesen cselekedtek

A törvénnyel kapcsolatban megszólalt Oklahoma állam képviselője, Jim Olsen is, aki tovább borzolta a kedélyeket álláspontjával. 

„Az erőszak minden formája elítélendő, a szexre való kényszerítés borzasztó dolog. Ám ettől függetlenül, azok az emberek is megérdemlik az élethez való jogot, akik ilyen helyzetben fogantak meg. A gyermek nem tehet róla, milyen körülmények között fogant meg. Még mindig, ebben az esetben is egy életről beszélünk. A gyerek nem fizethet meg az apja bűneiért, ő ártatlan."

Via

Máshol is nagy port kavar az abortusz kérdés

Kalifornia állam felajánlja segítségét az abortusztól eltiltott nőknek

Az USA Legfelsőbb Bírósága tárgyalja az ügyet, ami az abortuszhoz való hozzáférést korlátozná

30 éves nő a lengyel abortusztilalom első áldozata