Quantcast

Lupa Beach

Holdfényes vacsorák, vízparti koktélozás

© Lupa Beach

Idén is számos gasztroélményt kínál Budapest tengerpartja a főváros északi határában, az Európában is egyedülálló Lupa Beach. 

A Lupa szolgáltatásainak sorában kiemelkedő a gasztrokínálat: éttermek, strandbüfék, fröccsterasz, koktélbárok, összesen harminc vendéglátóegység nyújtja széles étel és ital választékát, köztük a hagyományos strandételektől, a különböző nemzetek konyháin át, a tengeri herkentyűkig. Kevés hangulatosabb kulináris élmény van egy vízparti, holdfényes vacsoránál vagy koktélozásnál, ezért aki ezt választja, annak jó hír, hogy este 7-től - egész nyáron - ingyenesen lehet bejönni a Lupa Beachre. Aki pedig egy délutáni csobbanásra vágyik, az 16 órától féláron megteheti.

Sokakat érdekelhet, hogy a Covid-járvány kapcsán milyen korlátozásokra kell készülnie a látogatóknak. Mivel a Lupa-tó szabadtéri, természetes vízű strandként és sportcentrumként, valamint csak nyitott, teraszos vendéglátó egységekkel üzemel, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható mindenki számára, de az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen itt is be kell tartani.

A helyszínre a belvárosból a menetrend szerint közlekedő direkt járattal, a Lupa busszal is lehet érkezni. Aki HÉV-vel jön, azt a Budakalász állomásról elektromos kisbuszokkal hozzák be. Idén a kerékpáros érkezésre különösen buzdítják a látogatókat.

Sport minden mennyiségben

Nem kell órákat utazni, hogy egy hamisítatlan tengerparti környezetben élvezzük a nyár örömeit. Budapest tengerpartja, a Lupa beach az aktív pihenőknek is számos lehetőséget kínál.

A Lupán sorjáznak a vízi-és beachsportok, profi sportpályákkal a fehér homokon, legyen az strand röplabda, kézilabda vagy foci, de a szabadtéri edzőterem vagy a techball asztalok is kipróbálhatók. Már május eleje óta működik az európai szinten is kiemelkedő wakeboard centrum, de ha a kristálytiszta vízbe vágyunk, lehet - mások mellett - a víz alatt búvárkodni, vagy a víz felszínén SUP-olni, vitorlázni, szörfözni, evezni és még hosszasan sorolhatnánk.

Tavaly a szezon után készült el az új Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút, amely egy új és közvetlen megközelítési lehetőséget nyitott meg a tóhoz. Az elmúlt hónapokban már a legkedveltebb és legforgalmasabb hazai kerékpáros útvonallá vált a Szentendre és Budapest közti szakasz. Miután sokszáz méteren keresztül közvetlen a tó a kerítése mellett haladnak el a biciklisták, a Lupa-tó üzemeltetői kerékpárbarát szolgáltatásokkal is tovább újítanak az idén. Egyrészt bejáratot nyitottak egy - hozzá csatlakozó belső - kerékpárutat is kiépítve az Eurovelo felől, ahol ingyenesen lehet a biciklivel bejutni egész a vízparton található bringás-büféig. Itt árnyékolt kerékpártárolóval, szervízponttal, mosdóval és kulacstöltési lehetőséggel várják a megpihenni vágyókat. Ha valakinek strandolni is támad kedve vagy eleve a Lupa volt a célja, akkor az Öböl Strand partján található bringás büfében rögtön meg is válthatja a belépőjegyét a Lupa-tó minkét strandjára, ahová védettségi igazolvány nélkül is be lehet jönni.

Egész nyáron gyereknap a Lupa családi strandon

Budapest tengerpartjának idei nagy fejlesztése a családi strandrész, a vidámpart, ahol egyrészt egy új kaland játszótér is várja az apróságokat, de a vízi dodzsemtől az ugráló várakon át, az óriás trambulinig számtalan lehetőség közül választhatnak az aktív kikapcsolódásra vágyó ifjak. Egy kisebb gyerekek által is használható pályával bővül a rendkívül népszerű vízi kalandpark, de lesz játszóház és gyermek megőrző is, ahol a nyár folyamán animátorok foglalkoztatják a csöppségeket. Érdemes megemlíteni a nyári sport és napközis táborokat, ahol egyrészt a sportoló fiatalokat, egyesületeket várják, másrészt a napközis szolgáltatásokat igénybe vevő szülőknek nyújtanak tartalmas segítséget. A „gyerek-beach” egy közvetlen vízparti "pancsoló játszótérrel" is bővül, sőt, a fiatalok körében nagyon kedvelt, légkondicionált VR szoba is áll a tinédzserek rendelkezésére.

2021-ben megérkezett a Lupa tóra is Magyarország legnagyobb nemzetközi tábora. A tengerparti hangulatért a helyszín, míg a kikapcsolódásért a színes foglalkozásrepertoár lesz a felelős. Táborozók nemcsak a strandsportokon és a SUP óráinkon tudják levezetni energiáikat, hanem profi jóga csapat segít nekik a belső és persze külső egyensúly megteremtésében is. Emellett a tábor lehetőséget kínál a fejlődésre az angol és drónprogramozás területén és az idei év egyik nagy slágere, a LEGO Music video Maker program, amely segítségével saját zenei klipet tudnak forgatni a gyerekek.